Årets Heltinde: Hjælper børn i sorg efter selvmord

05.05.2017

Elene Fleischer ved prisuddelingen i Aller-Huset den 3. maj. Foto: Oliver V. Franck.

Det var en stolt og rørt Elene Fleischer fra NEFOS, som er et netværk for selvmordsramte, der tidligere på ugen modtog SØNDAGs Heltindepris 2017. Prisen og diplomet blev overrakt til Elene ved en reception i Aller-Huset på Havneholmen i København, hvor SØNDAG har redaktion. Med prisen fulgte 25.000 kroner, som går til den organisation, som årets heltinde repræsenterer.

”Pengene skal bruges på et netværk for børn, hvis forældre eller søskende er selvmordstruede eller har begået selvmord. Det er særligt børn i alderen fra 9 til 12 år, der har behov for sådan et netværk, så de kan bearbejde chokket. Ofte føler de sig forkerte og anderledes, og så er det godt at kende nogle, der oplever det samme,” siger Elene Fleischer, der i NEFOS rådgiver pårørende og efterladte og dermed hjælper dem med at håndtere sorg og savn.

”Der er stor begejstring hos os i NEFOS. Vi er meget stolte og meget berørte over, at vores arbejde bliver bemærket,” siger odenseanske Elene Fleischer.

Søndags chefredaktør Stinne Bjerre påpeger, at SØNDAGs Heltindepris er stiftet for at hylde de mange frivillige ildsjæle, som findes over hele landet, og som hver dag udfører et uvurderligt stykke arbejde:

”På SØNDAG vil vi gerne sætte fokus på de mange, mange kvinder, der bruger en masse af deres tid til at hjælpe andre. Det vil vi, fordi det er et imponerende udtryk for overskud, som ikke kan prises nok og – ikke mindst – er det inspirerende for os andre.”

Rørt over indstillingerne

 ”Jeg blev så rørt, da jeg læste de indstillinger, der kom om Elene. Elene er en ildsjæl med et stort hjerte, og der er ingen tvivl om, at hun og NEFOS gør et meget vigtigt stykke arbejde for pårørende til selvmordsramte. Derfor er vi glade for, at vi her på SØNDAG med Heltindeprisen 2017 nu kan bidrage,” siger Stinne Bjerre.

Udover beløbet på de 25.000 kroner modtog Elene Fleischer også et par flotte øreringe designet specielt til SØNDAGs heltinde 2017 af Gitte Dyrberg fra smykkefirmaet Dyrberg Kern.

Det er tredje gang, at SØNDAG overrækker årets Heltindepris. Udover Stinne Bjerre består dommerkomitéen af: Lisbeth Zornig Andersen, Mimi Jakobsen og Hanne Reintoft.

Om SØNDAGs Heltindepris

Heltindeprisen er stiftet for at hylde kvinder, der yder en frivillig, ulønnet indsats i samfundet, primært inden for sociale og humanitære områder. Prisen gives på baggrund af begrundede indstillinger fra familie, venner, bekendte og SØNDAGs læsere, hvorefter seks finalister udvælges af en dommerkomite bestående af:

  • MIMI JAKOBSEN, Tidligere generalsekretær for Red Barnet
  • LISBETH ZORNIG ANDERSEN, Cand. Polit., forfatter, debattør og direktør i Huset Zornig
  • HANNE REINTOFT, Forfatter, pensioneret socialrådgiver og brevkasseredaktør
  • STINNE BJERRE, Chefredaktør, SØNDAG

Den endelige vinder findes efter en afstemning blandt SØNDAGs læsere.

Med Heltindeprisen følger:

  • Et kontantbeløb på 25.000 kroner, som årets heltinde kan donere til den organisation, hun er tilknyttet.
  • Et par unika øreringe designet af Gitte Dyrberg til en værdi af 10.000 kroner.

Tidligere års vindere

2016: Henriette Karlsen modtog sidste år SØNDAGs Heltindepris som stifter af foreningen De Stærke Børn. Foreningen hjælper børn og unge, hvis barndom har været præget af vold, omsorgssvigt og alkohol. Henriette Karlsen var selv et stærkt barn med alkoholiserede forældre, og i dag er hun en stærk kvinde, der kæmper for børn og unge, som har svært ved at råbe op. Foreningen har fået flere samarbejdspartnere, og der er store planer for fremtiden.

2015: Lisbeth Johansen fra Hobro var den første modtager af SØNDAGs Heltindepris. Lisbeth modtog prisen for igennem seks år at have stiftet og drevet hjælpeorganisationen LittleBigHelp, der hver eneste dag kæmper for at redde hjælpeløse børn og kvinder fra et forfærdeligt liv på gaden i Indien med misbrug, vold og sult. Hun rev sit trygge liv i Danmark op med rode og rejste til Indien for at gøre en kæmpe forskel.

Læs mere på www.søndag.dk/heltindepris.

Her fortæller fire frivillige kvinder om, hvorfor de har engageret sig i frivilligt arbejde.

For yderligere information kontakt venligst

Stinne Bjerre
Chefredaktør, SØNDAG
E-mail: stinne.bjerre@aller.com
+45 50 76 15 37

Kasper Kankelborg
Kommunikationschef, Aller Media A/S
E-mail: Kasper.Kankelborg@aller.com
+45 26 13 57 71