Ærlig Lykke May i stort interview: Skræmmende at være mor

28.11.2014

Lykke May løssalg

De fleste kender Lykke May fra modemagasiner og sladderblade, hvor man har kunnet følge hendes op- og nedture med kærester, biluheld og eskapader. Siden Lykke May blev mor til sønnen Shooter i sommeren 2013, har der været stille om hende. Nu bryder hun endelig tavsheden i et stort interview med modemagasinet ELLE.

I sommeren 2013 fik Lykke May sønnen Shooter Sandhed Schnabel med den 31 år ældre kunster og filminstruktør Julian Schnabel. Nu er Lykke May flyttet tilbage til Danmark – en beslutning, der primært blev taget, fordi hun gerne ville give Shooter det danske med. I et stort interview med modemagasinet ELLE fortæller Lykke May blandt andet om at være mor.

Ved deres brud aftalte Lykke May og Julian Schnabel, at Lykke May har sønnen i seks uger ad gangen, hvorefter Schnabel har ham i to. Det er hårdt, da de bor i hver deres land.

”Jo, jeg er ved at dø i de uger, men det er også vigtigt for ham. Og det er jo bare mig. Jeg gør det, fordi det er bedst for min søn. Han skal have både sin mor og sin far, og det er vigtigt. Og det er vi enige om, så derfor har vi aftalt det på den her måde. Han er heldigvis så lille, at han husker kun det her. Det har aldrig været på en anden måde for ham, og det der med at så skal han flyve hver sjette uge, og hvad så? Så får han en hel masse andre ting med også,” forklarer Lykke May.

I interviewet til ELLE fortæller Lykke May, at hun finder rollen som mor forløsende, men også skræmmende.

”Man har aldrig haft mere angst og været mere sårbar – eller været mere stærk. Det er jo virkelig den vildeste ting at blive mor, fordi man føler alle de der ting; både styrke og den der helt rå sårbarhed. Og frygt. For at der skal ske dem noget – eller en selv, så man ikke er der for dem.”

Til januar debuterer Lykke May i Susanne Biers nye film ’En chance til’, hvor hun spiller den unge Sanne, der lever sammen med den voldelige og kriminelle Tristan spillet af Nikolaj Lie Kaas. Sammen har de en baby, som må gå for lud og koldt vand, fordi Tristan bestemmer alle Sannes næste træk.

Da Lykke May bliver spurgt om, hvad det har betydet for hende at spille med i en film, der i den grad handler om moderrollen, svarer hun, at hun ikke synes, at filmen handler om, hvad der er en god eller dårlig mor. Ifølge Lykke May er der ikke nogen perfekt måde at være mor på.

”[..]Vi ved jo alle sammen, at det er skidesvært at være mor, men alle gør deres bedste. Det er jo det, vi har lært. Og nogle gange er det bedste bare ikke godt nok. [..] Jeg har det bare sådan, at hvis mit barn er trygt, og han får de ting, han har brug for og behov for – sine menneskelige behov – og han er sammen med sin mor og far… [..] Børn har det godt, når de er sammen med deres forældre. Og så er det næsten lige meget, hvor, hvem, hvad.. [..],” uddyber hun.

Siden foråret 2014 har Lykke May været kæreste med Évian-fodboldspiller Nicki Bille, og i dag bor hun i sin drømmelejlighed på Vesterbro i København.

Læs hele interviewet med Lykke May i det næste nummer af ELLE, der er på gaden mandag d. 1. december 2014.

 

Kontaktinformation

Cecilie Ingdal Christiansen
Chefredaktør, ELLE
E-mail: Cecilie.Christiansen@aller.dk
Telefon: 72 34 25 50