Aller Media henter ny nordisk chef hos JP/Politiken

23.05.2013

Lunde

Foto: Rumle Skafte / POLFOTO.

Aller Media styrker forretningsområdet inden for salg af billeder og ansætter Claus Lunde (41) som nordisk chef for billedbureauet All Over Press International. Claus Lunde har siden 1995 været ansat i forskellige stillinger i JPPOL-koncernen – de seneste tre år som administrerende redaktør på Ekstra Bladet samt medlem af chefredaktionen og arbejdende bestyrelsesformand for POLFOTO. Før det var Claus i fem år hhv. bureauchef på POLFOTO og chef for Ekstra Bladets fotoafdeling.

Det er dermed en markant profil, som Aller Media henter, og ifølge Allers kommercielle direktør Jesper Ulsø, der har det øverste ansvar for All Over Press International, har Claus Lunde præcis de kompetencer, der skal til for at udvikle billedforretningen yderligere:

”Claus Lunde er en meget kompetent profil i branchen, og med sin baggrund som pressefotograf og redaktør har han et rigtig godt kendskab til efterspørgslen i markedet – og kombineret med hans dokumenterede erfaring inden for kommerciel og forretningsmæssig udvikling har han den optimale baggrund til at stå i spidsen for All Over Press International,” fortæller Jesper Ulsø og fortsætter:

”Claus’ primære opgave bliver at videreføre den vækststrategi, vi har lagt for All Over Press International. Den handler dels om at øge markedsandele inden for traditionelle billedprodukter og dels om at lancere nye strategiske initiativer. Vi er markedsledende i Norden på underholdning, kendisstof og royalt indhold, og Claus har igennem årene opbygget et stort internationalt kontaktnetværk, der også kan styrke salget af vores produkter uden for Norden.”

Ud over et stort fokus på salg til eksterne partnere har det været vigtigt for Aller Media at finde en profil, der forstår at samarbejde på tværs af redaktioner i et stort mediehus, og som kan sikre effektiv drift på tværs af de nordiske markeder.

Claus Lunde ser efter 16 år hos JPPOL-koncernen frem til at stå i spidsen for udviklingen af AOP’s forretning i mediehuset på Havneholmen.

“All Over Press International har igennem en årrække opbygget og fastholdt sin stærke position i markedet. Den succesrige gruppe af dedikerede og passionerede medarbejdere, som dagligt bidrager til denne succes, er jeg personligt dybt beæret over at få tildelt ansvaret til at lede,”  udtaler Claus Lunde.

Om Claus Lunde

2010 –
Administrerende redaktør på Ekstra Bladet samt medlem af chefredaktionen samt arbejdende bestyrelsesformand for POLFOTO

2010 – 2012
Bureauchef for POLFOTO

2007 – 2010
Fotochef for fotoafdelingen på Ekstra Bladet

Claus Lunde er uddannet journalist (DJ).

 Om ALL OVER PRESS INTERNATIONAL

All Over Press (AOP) er et internationalt billedbureau, ejet af Aller Media A/S. AOP repræsenterer mere end 50 førende billedbureauer i verden, alle Aller Medias fastansatte fotografer samt en lang række prominente freelancefotografer. AOP dækker alt inden for underholdning, nyheder, kongelige, sport, film/TV og historiske billeder – både som still- og levende billeder. www.alloverpress.com