Aller Media satser på de kreative kvinder

20.01.2014

Stemningsbillede

Mere end hver femte kvinde i Danmark syr, broderer, strikker eller hækler minimum en gang om ugen. Det nye magasin ”Maries ideer” giver ny inspiration til de kreative kvinder. Det bliver Aller Medias første magasin med et direkte fokus på håndarbejde.

21 pct. af kvinder over 15 år i Danmark syr, broderer, strikker eller hækler ugentligt, og knap en kvart million gør det tilmed dagligt*. Denne store gruppe af kreative kvinder får fra i dag et nyt magasin, når Aller Media lancerer ”Maries ideer”.

Magasinet, der udkommer fire gange årligt, vil give de danske kvinder ny inspiration til strik, hækling, syning og bolig, samt skabe et univers, hvor der deles ideer og unikke opskrifter fra ind- og udland.

”Håndarbejde er blevet en måde at stresse af på og komme i kontakt med sig selv – strikning er f.eks. blevet kaldt det nye yoga. Det betyder, at antallet af kvinder i alle aldre, der dyrker det kreative, igen er stigende, og at gør-det-selv er blevet højeste mode. Næsten som det var i 70’erne og 80’erne, hvor man så strikkende kvinder overalt, og der lå en strikkebutik på hvert gadehjørne,” siger redaktør Anne-Marie Øby.

Gør det selv-niche åbner for nyt Aller-magasin
Magasinet bliver Aller Medias første magasin af sin slags, og det er opstået som svar på den jævnt stigende interesse for håndarbejde blandt læserne af Allers eksisterende ugeblade og magasiner.

”Maries ideer er et nichemedie, men med så mange strikkende danske kvinder opfatter vi det ikke som et snævert magasin. Har man først fået interesse for håndarbejde, kan man nærmest ikke få inspiration nok, og vi oplever altid en stigende efterspørgsel på vores ugeblade i de uger, hvor vi har et strikke- eller håndarbejdehæfte med bladet,” siger Anette Kokholm, der er chefredaktør for det nye magasin.

FAKTA
Maries ideer udgives af Aller Media, og første nummer er på gaden den 20. januar i løssalg og i abonnement. Magasinet er på 72 sider og lanceres til en intropris på 49,95 kroner – normalprisen er 64,95 kroner. Næste nummer udkommer 20. april. Læs mere om Maries ideer på www.mariesideer.dk.

*Index Danmark/Gallup 2+3 kvt. 2013.