Aller præsenterer nyt opkøb i rejsebranchen

20.06.2014

Aller Media A/S har købt aktiemajoriteten i Kulturrejser Europa, der er et af Danmarks førende rejsebureauer inden for kulturrejser til bl.a. Syd- og Centraleuropa. Opkøbet er Allers andet opkøb i rejsebranchen, som mediekoncernen med opkøbet af Nyhavn Rejser gik ind i sidste år for at få flere ben at stå på i et udfordret mediemarked.

Aller Media A/S, det danske datterselskab under Aller Holding A/S, som også har omfattende aktiviteter i Norge, Sverige og Finland, har i dag opkøbt 95 pct. af aktierne i rejsebureauet Kulturrejser Europa, der i 2013 omsatte for knap 80 mio. kroner. Opkøbet er Allers andet i rejsebranchen, og Allers rejsedivision, Aller Leisure, nærmer sig i det kommende regnskabsår en samlet omsætning på knap en halv mia. kroner.

Aller Media A/S etablerede sig sidste år i rejsebranchen, som et led i en ambitiøs vækststrategi, der skal tilføje medievirksomheden ny lønsom omsætning både inden og uden for mediemarkedet, hvor der er potentiale for at skabe synergi med den eksisterende medieforretning.

Kulturrejser Europa har et godt strategisk og kulturelt fit med Allers eksisterende kerneforretning og komplementerer Nyhavn Rejsers produkter godt.

”Kulturrejser Europa er en sund virksomhed, der med en stabil indtjening og et stærkt brand er førende inden for sin niche. Vi har identificeret et nærmest perfekt match mellem Kulturrejser Europas kunder og vores læsere, hvor vi kan kombinere vores viden om læsere, mål- og kundegrupper til at styrke gen- og mersalget på tværs af begge forretninger. Dertil giver vores nordiske organisation mulighed for at realisere et stort uforløst vækstpotentiale for Kulturrejser Europa på de nære markeder i Norge og Sverige,” fortæller direktør for Aller Leisure, Rikki Sølling, og fortsætter:

”Kulturrejser Europa er specialiseret i grupperejser i Europa. Det giver os langt flere muligheder for, at vi i rejseforretningen kan opdyrke nye kundesegmenter og skabe krydssalg på tværs af målgrupper, fordi vi både pris- og produktmæssigt får en større bredde af tilbud.”

Aller-ejerskab giver adgang til Norden
Kulturrejser Europa fortsætter som et selvstændigt selskab i Aller Media A/S, og det nye ejerskab vil ikke medføre organisatoriske ændringer hos hverken Aller Media A/S eller Kulturrejser Europa. Mikkel Blom, Kulturrejser Europas adm. direktør og medejer, fortsætter med at stå i spidsen for bureauet, og han ser mange muligheder med Aller som ny majoritetsejer:

“Vi er utroligt glade for at få Aller Media A/S ind som ny hovedaktionær. I løbet af de sidste fem år har vi opbygget det stærkeste brand inden for kulturrejser til Sydeuropa for det modne publikum, og det er vi stolte af. Med Aller som partner får vi en unik mulighed for at sætte yderligere fart på væksten i Danmark, men også mulighed for at udvide vores succesfulde koncept til Sverige og Norge. Med Allers stærke brands og nordiske tilstedeværelse i medieverdenen, vil Kulturrejser Europa kunne skræddersy nye og spændende rejser til gavn for vores kunder og leverandører.”

Aller Media forventer, at opkøbet af Kulturrejser Europa vil bidrage positivt til Aller Medias top- og bundlinje i den kommende regnskabsperiode.

For yderligere information kontakt venligst

Jesper Ulsø
Kommerciel direktør Aller Media A/S
E-mail: jesper.ulsoe@aller.dk
Mobil: 40 16 82 23

Rikki Sølling
Direktør Aller Leisure
E-mail: rikki.soelling@aller.dk
Mobil: 25 38 10 16

Mikkel Blom
Adm. direktør Kulturrejser Europa
E-mail: mblom@kulturrejser-europa.dk
Mobil: 51 94 95 04

Om Kulturrejser Europa
Kulturrejser Europa er et 100 % danskejet rejsebureau som har mere end 20 års erfaring i at arrangere grupperejser med fly og dansktalende rejseleder. I mange år gik rejserne udelukkende til Italien, Spanien og Portugal, men i dag indeholder sortimentet også andre rejsemål i Europa.

Udover at være medlem af Rejsegarantifonden (nr. 1920) og Dansk Rejsebureau Forening har Kulturrejser Europa en udvidet ansvarsforsikring hos Gouda Rejseforsikring og er tildelt e-mærket – den danske mærkningsordning for sikker nethandel.

Kulturrejser Europa har 13 ansatte og er en del af moderselskabet Euro Travel ApS, som blev stiftet i 2007. I 2013 havde Kulturrejser Europa en omsætning på knap 80 mio. kroner. For yderligere information se www.kulturrejser-europa.dk.

Om Aller Media A/S i Danmark
Aller Media A/S er den førende udgiver af magasiner og ugeblade i Danmark med et samlet ugentligt oplag på omkring 729.000 eksemplarer, og hver uge læser cirka 2 mio. danskere et af Allers mere end 20 blade og magasiner. I Danmark er Allers markedsandel på ugeblade 72 pct. og 26 pct. på magasiner.

Sideløbende med blad- og magasinproduktion øges indtægtsstrømmene på de digitale og mobile platforme. Aller Media har mere end 1 mio. unikke månedlige brugere, og er nr. 7 på den digitale udgiverliste, som Danske Medier Research (tidl. FDIM) står bag.

Aller har ca. 600 ansatte i Danmark. Det danske Aller Media A/S er et datterselskab af Aller Holding, som også har aktiviteter i Norge, Sverige og Finland. For yderligere information se www.aller.dk og www.allerholding.dk.