Årets kvindepris går til to brystkræft-amazoner

31.07.2012

De to søstre, der selv har haft brystkræft, hædres for deres opsigtsvækkende indsats med at nedbryde tabuer for brystkræftramte kvinder og deres arbejde med at rejse midler til brystkræftforskningen.

Da de to søstre Josina og Josephine Bergsøe i 2010 med en måneds mellerum fik konstateret brystkræft, blev det, udover begyndelsen på et sygdomsforløb, også kickstarten til en lang række ideer der vendte op og ned på deres liv, og som har været til stor inspiration for andre kvinder. Det bliver de hædret for i morgen på FEMINAs kvindemesse i Forum, hvor de officielt får overrakt FEMINAs kvindepris – en pris som FEMINA har uddelt i to årtier, og som bl.a. har Kronprinsesse Mary som tidligere modtager.

”Vi har i år valgt, at give FEMINAs kvindepris til Josina og Josephine Bergsøe, fordi de i den grad på meget kort tid har gjort en forskel i kraft af deres opsigtsvækkende fremtoning og initiativer. Det er to fantastiske og entreprenante kvinder, der med sig selv som eksempler har vendt op og ned på det verdensbillede, vi har af kræftramte og ikke mindst skaldede kvinder. I kraft af deres kæmpe indsats og insistereren på at nedbryde tabuer og flytte grænser, har de bidraget til øget livskvalitet, selvværd og glæde for rigtig mange kræftramte kvinder – det synes vi er helt ekstraordinært,” fortæller FEMINAs chefredaktør Camilla Kjems.

Josina og Josephine Bergsøe står bag fonden ’A race against breast cancer’ med det formål at rejse penge til brystkræftforskerne i Dansk Center for Translationel Brystkræftforskning. En af fondens mere opsigtsvækkende aktiviteter var i foråret, da Josina og Josephine Bergsøe i samarbejde med en række danske topdesignere havde stablet et modeshow på benene med 20 kemo-skaldede kvinder. Derudover har Josina og Josephine Bergsøe skrevet bogen ’Tabuknuserne’ og er i øjeblikket ved at planlægge et helt nyt brystkræftshow i samarbejde med TV3.

Om at få FEMINAs kvindepris 2012 siger Josina og Josephine Bergsøe:

Josina: ”Vi har fået rigtig meget feedback fra andre kvinder, der er havnet i suppedasen, men prisen er noget lidt andet. Den anerkendelse viser os, at projektet er lykkedes, og jeg er meget rørt og stolt.”

Josephine: ”Mange er blevet glade og lettede, over det vi har sagt og gjort, fordi de har følt en genkendelse. Vores projekt handler ikke bare om skaldethed. Det betyder noget, hvordan man ser ud, men det er den overfladiske del. Det er angsten, du skal have væk som kræftpatient.”

Prisen overrækkes officielt fredag den 5. oktober kl. 13.30 på FEMINA kvindemessen i Forum på Frederiksberg.

Du kan læse mere om Josina og Josephine Bergsøes mange projekter i denne uges FEMINA samt på www.araceagainstbreastcancer.dk og www.josinabergsoe.com.

 

De sidste fire modtagere af FEMINA Kvindeprisen:

2011 Prisen blev ikke uddelt

2010 Overlæge Anne Tjønneland

2009 Prisen blev ikke uddelt

2008 Kronprinsesse Mary

2007 Psykolog Inger Thormann

2006 Stifter af hjerneskadeforeningen Aase Engberg

For yderligere information kontakt venligst

Camilla Kjems

Chefredaktør FEMINA

E-mail: camilla.kjems@femina.dk

Mobil: 22 73 33 96

Medier der er interesseret i at besøge FEMINA Kvindemessen og overvære overrækelsen af FEMINAs kvindepris, kontakt venligst:

Marie Thorsø

E-mail: marie.thorsoe@aller.dk

Mobil: 28 30 70 06

Læs mere på www.feminaiforum.dk og www.femina.dk

Camilla Kjems

22 73 33 96