Bæredygtigt design hædres ved stor prisuddeling

02.11.2015

Chefredaktør på Mad Bolig Ulla Johanne Johansson overrækker Mad Boligs designpris til Michael Daae Christensen_MOD2

Den 19. november hyldes bæredygtigt design med hele tre priser i Aller-huset i København, hvor FSC Design Award, Mad & Boligs designpris og Mad & Boligs ærespris skal uddeles til de designere og brands, som formår at forene bæredygtighed med godt design.  Blandt de nominerede til den ny-indstiftede ærespris er bl.a. FDB Møbler, Ege tæpper og Carl Hansen & Søn.

For at fremme bæredygtigt design har Mad & Bolig og FSC Danmark i de sidste par år dannet fælles front, når Danmarks største talent inden for bæredygtigt design skal findes. Det er også tilfældet i år, hvor FSC Design Award og Mad & Boligs designpris uddeles den 19. november i Aller-huset i København.

Formålet med de to priser er at udfordre og inspirere Danmarks design- og arkitektstuderende til at tænke bæredygtige materialer ind i deres designs, og se mulighederne i træ som et naturligt element i bæredygtigt design. I 2014 deltog 108 design- og arkitektstuderende fordelt på 90 designs i konkurrencen, og mens det er en branchejury, der finder vinderen til FSC Design Award, er det suverænt Mad & Boligs læsere, der bestemmer, hvilken designstuderende, der løber med Mad & Boligs designpris.

”Vi er utrolig glade for, at vi igennem samarbejdet med FSC Danmark og uddelingen af Mad & Boligs designpris er med til at fremme den bæredygtige dagsorden hos både designere og forbrugere. Det handler på den ene side om at få vores unge designtalenter til at tænke aktivt over deres materialevalg og på den anden side om få skabt fokus hos forbrugerne på alle de lækre design, der bliver skabt i bæredygtige materialer,” siger Ulla Johanne Johansson, chefredaktør på Mad & Bolig.

For sidste års vinder af Mad & Boligs designpris, Michael Daae Christensen, der vandt prisen for sin sofa ’Story Time’, har prisen gjort en forskel.

”Der har været en del opmærksomhed i forbindelse med Mad & Boligs designpris. Story Time er fx blevet vist på flere messer, udstillet i London og været del af Royal Copenhagens vinduesudstilling i Aarhus. Så det har åbnet døre,”  siger Michael Daae Christensen.

Vinderen af Mad & Boligs designpris kåres via en afstemning på http://www.madogbolig.dk/designpris, som løber fra den 12. til den 19. november 2015 kl. 12.

Ny ærespris til etablerede brands og producenter
Som et supplement til designkonkurrencen uddeler Mad & Bolig en ærespris til en designproducent, som har turdet gøre en forskel.

”Der er rigtig mange brands, som arbejder på bæredygtig produktion, og som tør satse på nyt design – to kerneværdier i konkurrencen. Det, synes vi, også fortjener at blive anerkendt hos de mere etablerede producenter,” siger Ulla Johanne Johansson.

De 5 nominerede til Mad & Boligs ærespris er: EGE Tæpper, FDB-Møbler, WOUD, Carl Hansen & Søn og Makers With Agendas.

TV-vært og autodidakt designer Emil Thorup er konferencier til årets prisuddeling. Emil er med sit nye møbelbrand HANDVÄRK sprunget ud som entreprenant designer i 2015 og ved om nogen, hvad der venter de studerende.

Om FSC
FSC står for Forest Stewardship Council og er en global non-profit mærkningsordning til træ og papir. FSC-mærket sidder på produkter af træ fra bæredygtige skove, hvor dyr og planteliv bliver beskyttet, og de mennesker, der arbejder i skoven, får uddannelse, sikkerhedsudstyr og en ordentlig løn. Alle typer skov kan FSC-certificeres – lige fra nordiske nåleskove til tropiske regnskove.

Det danske kontor FSC Danmark står sammen med partnerne WWF Verdensnaturfonden og Verdens Skove bag konkurrencen, som Mad & Bolig er vært for. Læs mere på www.fsc.dk/designaward og på www.madogbolig.dk/designpris.

Sidste års vinder af FSC Design Award var Sigrid Juel Jensen med hendes ophængningsstativ “SKRUE”, som trækker spor tilbage til den gamle drejetaburet og høvlebænk.

For yderligere information kontakt venligst

Ulla Johanne Johansson
Chefredaktør Mad & Bolig
UllaJohanne.Johansson@madogbolig.dk
+45 41 99 61 33

Kasper Kankelborg
Kommunikationschef Aller Media
Kasper.kankelborg@aller.dk
+45 26 13 57 71