Bjarne Riis i telefon-bommert: Sådan blev hans affære med Anne Dorthe afsløret

18.03.2014

Mette Riis 2

Da Bjarne Riis’ ekskone Mette Riis trykkede genkald på familiens telefon, troede hun, at hun ville ringe til sin far. Men da hun i stedet fik fat i Anne Dorthe Tanderup, indså hun, at hendes mand havde haft en affære med den kendte håndboldspiller. Det fortæller Mette Riis i et eksklusivt interview med Ude og Hjemme, hvor hun for første gang i 17 år bryder tavsheden.

I et eksklusivt interview med Ude og Hjemme uddyber Mette Riis, hvor chokeret hun blev den dag i august 1997, da Bjarne Riis meddelte, at han ville skilles. Begrundelsen var, at han ikke elskede hende længere. Anden forklaring fik Mette Riis ikke indtil den dag sandheden gik op for hende. Hun trykkede ’genkald’ på familiens telefon i troen om, at hun ville ringe til sin far, men det var Anne Dorthe Tanderup, der tog den. Efter skilsmissen tog Bjarne vinkælderen. Mette fik resten, hvilket inkluderede husene i Luxembourg og Silkeborg samt sommerhuset, møblerne og parrets to sønner.

Mentalt fraværende
I 1996 blev Bjarne Riis nationalhelt efter at have vundet Tour de France. Ugen efter sejren fløj han til OL i Atlanta, der blev begyndelsen på hans affære med Anne Dorthe Tanderup. Da Bjarne kom hjem efter OL, mærkede Mette Riis en tydelig forandring i sin mands adfærd.

”Han begyndte at være meget væk, og når han var hjemme, var han ikke mentalt til stede. Der var ikke noget nærvær. Og de der kys og kram var væk. Jeg spurgte flere gange, om noget var galt. Hver gang undskyldte han sig med, at det var presset for at vinde Tour de France igen. Det kunne jeg jo godt forstå,” fortæller Mette Riis til Ude og Hjemme, der bringer interviewet i den længste artikel i ugebladets historie.

Mette Riis forklarer overfor Ude og Hjemme, at hun aldrig havde mistanke om utroskab selvom han begyndte at tage sin mobiltelefon med på sine træningspas. Hun blev ikke engang betænkelig, da Bjarne ved juletid foreslog, at familien tog i Herning Hallen og så kvindernes håndboldlandskamp.

I interviewet med Ude og Hjemme uddyber Mette Riis, at hun aldrig glemmer, hvor overbevisende Bjarne Riis var om sin troskab og sine følelser for Mette Riis, da pressen begyndte at behandle rygterne om ham og Anne Dorthe Tanderup som mere end bare sladder.

Opbevarede EPO i familiens køleskab
Til Ude og Hjemme afslører Mette Riis også, hvordan hun i flere år efter skilsmissen måtte bære på en stor løgn for sin eksmand. Mette Riis kendte alt til Bjarnes brug af EPO, og selvom de ikke var enige om det, fortsatte han som bekendt. Det ulovlige dopingmiddel blev endda opbevaret i familiens køleskab.

”Jeg vidste jo godt, han tog det. Det lå jo i køleskabet. Vi var slet ikke enige om det, da han begyndte på det. Jeg sagde: ’Du er ikke rigtig klog. Det bliver opdaget.’ Det var meget ubehageligt at gå med den løgn så længe. Men jeg følte ikke, jeg havde noget valg. Jeg er jo blevet spurgt af både familie og venner i alle de år. Hver gang har jeg sagt nej,” forklarer Mette Riis til Ude og Hjemme.

Det var også Mette Riis, der fik til opgave at informere parrets drenge om Bjarnes EPO-misbrug.

Det er Bubber, som har interviewet Mette Riis. Det eksklusive interview med Mette Riis kan læses i dets fulde længde i Ude og Hjemme, der udkommer onsdag den 19. marts. Uddrag fra interviewt kan læses i dag på www.udeoghjemme.dk:

“Mette Riis kendte til Bjarnes brug af EPO”

“Mette Riis elskede stadig sin eksmand”

“Mette Riis vidste intet om Bjarnes elskerinde I et helt år”

”Galleri – Mette og Bjarne Riis”

Foto: All Over Press
Opløbet på Frederiksberg, Post Danmark Rundt 2011.