Dansk rejseprofil går på pension

16.06.2015

Efter 22 år i spidsen for Nyhavn Rejser træder adm. direktør Henrik Fuglsang tilbage og går på pension. Den succesfulde rejsedirektør sælger sin tilbageværende ejerandel til majoritetsejer Aller Media A/S, som i samme ombæring etablerer ny struktur for medievirksomhedens samlede rejseforretning.

En af rejsebureaubranchens kendte profiler, adm. direktør Henrik Fuglsang (62), træder tilbage for at nyde sit otium og varetage en række bestyrelsesposter uden for rejsebranchen. Det lå ellers ikke umiddelbart i kortene, at den civiløkonomiuddannede it-mand i 22 år skulle stå i spidsen for en af landets førende og mest innovative udbydere af individuelle rejser til det meste af verden. Men etableringen af egen investeringsvirksomhed i 1988 sammen med broderen Per førte i 1992 til overtagelsen af Nyhavn Rejser, der dengang omsatte for 9 millioner kroner om året.

Nyhavn Rejser, der i 1997 fik familien Mathiasen med i ejerkredsen, er under Henrik Fuglsangs ledelse gennemgået en ekspansiv udvikling, og bureauet omsætter i dag for mere end 300 millioner kroner og har omkring 65 højt specialiserede medarbejdere. Aller Media købte i 2013 70 pct. af aktierne i Nyhavn Rejser og overtager i forbindelse med Henrik Fuglsangs fratrædelse de resterende aktier.

”Det er selvfølgelig vemodigt at afslutte den fantastiske rejse, jeg har haft med Nyhavn Rejser og nogle af branchens dygtigste folk, men jeg har sammen med min kone besluttet at tage hul på en ny epoke i vores liv. Jeg er stolt over at have bidraget til, at Nyhavn Rejser i dag er en af branchens mest betydende aktører inden for individuelle rejser, og jeg er meget glad for, at selskabet videreudvikles under Aller Medias solide ejerskab og ambitiøse vækststrategi,” siger Henrik Fuglsang.

”Jeg vil gerne takke Henrik Fuglsang for hans store indsats og gode samarbejde igennem de sidste to år. Henrik er en engageret og visionær rejsebureaumand, som igennem to årtier har skabt nogle bemærkelsesværdige økonomiske og ledelsesmæssige resultater for Nyhavn Rejser,” siger Jesper Ulsø, bestyrelsesformand for Nyhavn Rejser og direktør for strategisk enhed, Aller Media A/S.

Den daglige ledelse af Nyhavn Rejser A/S vil fremadrettet blive varetaget af direktør for Aller Leisure, Rikki Sølling, samt nuværende salgsdirektør og bureauchef for Nyhavn rejser, Lars Mathiasen, og Nyhavn Rejsers økonomidirektør Lars Ypkendanz.

Ny struktur skal sikre yderligere vækst
Samtidigt med Henrik Fuglsangs fratrædelse etableres der en ny struktur for Aller Medias rejsevirksomhed, Aller Leisure. Det sker for at styrke udvekslingen af kompetencer på tværs af de tre Aller-ejede rejseselskaber, som ud over Nyhavn Rejser tæller Kulturrejser Europa og Nilles Rejser. Den nye ledelse i Aller Leisure vil bestå af direktør Rikki Sølling fra Aller Leisure, Lars Mathiasen og Lars Ypkendanz fra Nyhavn Rejser samt Mikkel Blom fra Kulturrejser Europa og Lars Bock fra Nilles Rejser.

”Vores rejseforretningen har efterhånden nået en størrelse, hvor der er behov for et stærkere fundament og kompetencer til vækst på alle områder, hvilket vi opnår gennem den nye struktur. Jeg har fuld tillid og store forventninger til den nye ledelse, som får ansvaret for at videreudvikle alle selskaberne i Aller Leisure,” siger Jesper Ulsø.

Henrik Fuglsang siger farvel til medarbejdere og samarbejdspartnere ved en reception den 25. juni i Nyhavn Rejsers nye lokaler på Folke Bernadottes Allé på Østerbro i København.

Om Nyhavn Rejser
Nyhavn Rejser har eksisteret siden 1988, har i dag 65 ansatte og bor i et gammelt pakhus på Folke Bernadottes Allé 7, 2100 København Ø lige ved Østerport Station. Vi er gennem årene, blevet en af de førende uafhængige udbydere af kvalitetsrejser til hele verden, og er kendt for at give seriøs og kompetent rådgivning.

Nyhavn Rejsers kunder fokuserer mere og mere på det unikke indhold på deres rejse. En rundrejse med et fly, en bil og et kort med standardruten imponerer ikke. Forståeligt, for vi gider jo heller ikke selv den slags rejser. I stedet forventer vores kunder håndplukkede oplevelser og hoteller. Derfor bruger vi mange ressourcer på at lade vores eksperter rejse ud for personligt at teste alt ned til mindste detalje.

I løbet af 2014 har vi lanceret Nyhavn Resor i Sverige og Nyhavn Reiser i Norge for bedre at kunne servicere vores svenske og norske kunder.

I Nyhavn Rejser bestræber vi os på at give jer det bedste, verden har at byde på. Derfor går vi aldrig efter laveste standard eller tilbud for tilbuddets skyld. I Nyhavn Rejser er målet altid at skabe de oplevelser og de rejser, der opfylder jeres drømme, beriger jer og begejstrer jer. Det er jo hele essensen af selve det at rejse.

Om Aller Media A/S
Aller Media A/S er den førende udgiver af magasiner og ugeblade i Danmark med et samlet ugentligt oplag på omkring 681.000 eksemplarer, og hver uge læser cirka 2 mio. danskere et af Allers mere end 20 blade og magasiner. I Danmark er markedsandelen på ugeblade 72 pct. og 22 pct. på magasiner.

Sideløbende med blad- og magasinproduktion øges indtægterne på de digitale og mobile platforme med mere end 1.2 mio. unikke månedlige brugere, og Aller er nr. 7 på den digitale udgiverliste, som Danske Medier Research (tidl. FDIM) står bag. Det globale onlineunivers Royalista, ordspilsappen Wordbase samt e-sportsuniverset 1337 Magazine er udviklet af Aller.

Aller Media A/S ejer Nyhavn Rejser og Kulturrejser Europa samt aktiemajoriteten i Nilles Rejser. Derudover ejer Aller Media A/S Datagraf-koncernen samt AllerCP, som er et content marketingbureau, hvor også produktionsselskabet Aller Visuals indgår.

I Danmark har Aller ca. 680 ansatte. Det danske Aller Media A/S er et datterselskab af Aller Holding, som også har aktiviteter i Norge, Sverige og Finland. For yderligere information se www.aller.dk og www.allerholding.dk.

For yderligere information kontakt venligst

Jesper Ulsø
Direktør, strategisk enhed Aller Media A/S
jesper.ulsoe@aller.dk
+45 40 16 82 23

Rikki Sølling
Direktør, Aller Leisure
rikki.soelling@aller.dk
+45 25 38 10 16

Henrik Fuglsang
+45 40 92 41 64

Kasper Kankelborg
Pressekontakt, Aller Media A/S
Kasper.kankelborg@aller.dk
+45 26 13 57 71