Her er vinderne af årets modepriser

19.05.2014
_HJP8489_Cecilie Christiansen og Jørgen Nørgaard

Chefredaktør på ELLE, Cecilie Christiansen og tøjhandler Jørgen Nørgaard.

I aften er den danske modebranche blevet hyldet til ELLE Style Awards, der har kåret de største navne netop nu. Prisen for Årets Designer gik til Helle Hestehave og Rikke Baumgarten fra Baum und Pferdgarten, mens Sidse Babett Knudsen blev kåret som Årets Skuespillerinde. Aftenens ærespris, ELLE-prisen, gik til Jørgen Nørgaard.

For andet år i træk står det internationalt anerkendte ELLE Style Awards for Danmarks officielle modepris. De største navne i dansk mode er netop blevet kåret til et storslået show i Koncerthuset i DR Byen, hvor prisuddelingen fandt sted.

Blandt vinderne af de i alt 16 priser var både kendte og nye navne. Årets Designer gik til makkerparret hos Baum und Pferdgarten, Helle Hestehave og Rikke Baumgarten, mens Ganni vandt Årets Brand for sit genkendelige univers.

Den etablerede tøjhandler Jørgen Nørgaard fik tildelt aftenens ærespris, ELLE-prisen, for sin indsats i dansk mode siden 1958, hvor han åbnede butikken Nørgaard på Strøget.

Til, hvad han er mest stolt over ved sin karriere, svarer den anerkendte tøjhandler:

”Denne ærespris selvfølgelig – det er meget rørende. Dertil er jeg meget stolt af belægningen på Amagertorv, som jeg har lavet sammen med Bjørn Nørgaard, og t-shirten 101’eren, som var på scenen her til aften,” siger Jørgen Nørgaard.

Årets Model gik til Caroline Brasch Nielsen, fordi hun som dansk pige og med sine dådyrøjne er blandt verdens mest eftertragtede modeller lige nu. Faktisk var Caroline Brasch Nielsen også nomineret til læserprisen Årets Stilikon, men måtte se sig slået af sangerinden Medina, som danskerne for andet år i træk har kåret som årets mest stilfulde.

”Mode er noget, der interesserer og inspirerer alle, og det er samtidig et af Danmarks vigtigste eksporterhverv. Derfor er det en stor ære for os at hylde de mange danske talenter i branchen, så vi også i fremtiden har et højt dansk niveau,” siger Cecilie Christiansen, chefredaktør på ELLE og hovedvært ved aftenens prisuddeling.

”Vi vil med ELLE Style Awards slå et slag for dansk mode over for vores kolleger i det internationale ELLE-netværk. Det er vigtigt, at udlandet får øjnene op for endnu flere danske talenter, hvad enten der er tale om designere, fotografer, stylister, makeupartister eller andre – og det kan ELLE Style Awards hjælpe med,” siger Cecilie Christiansen.

Af de mere kulturprægede priser gik prisen Årets Skuespillerinde til Sidse Babett Knudsen på grund af hendes internationale appeal, og fordi hun inspirerer både stilmæssigt og med sin personlighed.

Gæsterne til showet i Koncerthuset blev både underholdt af de mange presenters, der talte Pernille Rosendahl, Manu Sareen, Peter Frödin, Oh Land og Sara Bro, og kunne også blive inspireret af flere storslåede modeshows. Til showet spillede Julias Moon og Electric Ladylab.

Årets vindere er følgende

Årets Hårartist
Søren Bach

Årets Makeupartist
Sine Ginsborg

Årets nye nordiske design talent
Damien Ravn

Årets Internationale Designer
Prada – Miuccia Prada

Årets Mand
Bjarke Ingels

Årets Modefotograf
Oliver Stalmans

Årets Stylist
Alexandra Carl

Årets Brand
Ganni

Årets Smykkebrand
Sophie Bille Brahe

Årets CSR-pris
H&M Conscious Exclusive Collection 2013

Årets Model
Caroline Brasch Nielsen

Årets Stilikon – Læser-prisen
Medina

Årets Designer
Helle Hestehave & Rikke Baumgarten – Baum und Pferdgarten

Årets Skuespillerinde
Sidse Babett Knudsen

Årets Sangerinde
Coco O.

ELLE-prisen
Jørgen Nørgaard

FOTO: Hanne Juul