Feminas feministiske frontfigur fylder fyrre

23.04.2014

CK 3

Chefredaktør Camilla Kjems kan den 2. maj fejre sin 40 års fødselsdag. Udover at stå i spidsen for kvindeugebladet Femina, som er Danmarks ældste ugeblad, så har fødselaren manifesteret sig som en moderne feminist, der ikke er bange for at bruge sig selv i debatten.

Kvindekroppen er andet og mere end urealistiske glansbilleder af intimbarberede og afpillede modeller med brun kulør og sixpack. Derfor valgte Camilla Kjems tilbage i marts offentligt at fremvise sin, efter egen vurdering, luftige bolledejsmave. Eller dengang hvor hun uden omsvøb viste sin behårede armhule frem til stor begejstring for mange kvinder, som efterlyste et nuanceret og naturligt kvindeideal, der gjorde op med modellerne i musikvideoerne, modebladene og pornofilmene.

Camilla Kjems er selverklæret moderne feminist. En karakteristik, der for den snart 40-årige kvinde, er blevet forstærket de senere år. Som yngre lignede den bornholmskfødte kvinde de fleste andre piger. Dog med nogle ”ups and downs”, man ikke forbinder med et normalt ungpigeliv. For eksempel da Camilla Kjems som blot 17-årig fik konstateret modermærkekræft, eller da hun som 22-årig blev hyret til at synge for Bjarne Riis, da han stod af flyet i Kastrup efter sin triumf i Tour de France i 1996. Den veludviklede pop- og jazzsangstemme blev også brugt til at tjene til dagen og vejen via diverse spillejobs rundt om i landet foruden en indspilning af en humoristisk Pokemon-inspireret plade, hvor den dengang 26-årige Camilla Kjems skrev både tekst og sang.

Femina skal spænde bredt
I dag er Camilla Kjems hverken kræftramt eller sanglærke på fuldtid. I stedet helliger hun det meste af tiden til sine tre børn, samt sit job som chefredaktør for det 140 år gamle Femina, som ifølge Kjems skal være et ugeblad, der favner bredt på tværs af alle aldersgrupper.

”Kvinder er generelt yngre i længere tid i dag. Man er ikke bare en gammel husmor, fordi man har født to børn og er over 30 år. Derfor handler Femina ikke længere om børneopdragelse og strikkeopskrifter, men om kærlighed, karriere og det komplicerede kvindeliv. Og det langt dybere og mere perspektivrigt end eksempelvis Facebook og hurtige opdateringer. Femina skal være samlingspunktet for den moderne kvinde uanset alder,” siger 40-års fødselaren.

Camilla Kjems arbejder løbende på at udvikle Femina, så ugebladet uge efter uge inspirerer kvinder i alle kvindelivets facetter på samtlige digitale platforme samt ude i “det virkelige liv” til events og kvindeløb i hele landet. Ifølge Innovationsdirektør i Aller Media, Pernille Aalund, har Camilla Kjems både de rette kvalifikationer og den rigtige indstilling til at føre ambitionerne ud i livet.

“Hun er positivt rettet mod alt, hvad hun møder, ser sjældent forhindringer, men derimod udfordringer der skal løses. Jeg har sat Camilla meget højt lige fra den allerførste gang jeg mødte hende. En høj faglighed, god til at lede en personalegruppe, velskrivende, hurtig, ihærdig – men frem for alt et enestående menneske. Hun var min højre hånd i en lang række år – og jeg mindes ikke vi nogensinde har haft en konflikt,” slutter Pernille Aalund.

Camilla Kjems CV

November 2011 –
Chefredaktør for Femina

Oktober 2008 – November 2011
Redaktør for Femina

Maj 2007 – Oktober 2008
Chefredaktør for magasinerne Q, Bazar og Tidens Kvinder

2004 – April 2007
Redaktionschef Aller Press

Februar 2011 – Oktober 2004
Journalist og redaktionschef på Oestrogen.dk

Januar 2002 – Maj 2002
Tilrettelægger SBS Radio (Temptation Island Talkshow)

1998 – 2002
Webjournalist Scandinavia Online

Uddannelse
2013 – 2016 (forventet)
MBA

1996 – 2003
Bachelor, Retorik fra Københavns Universitet

1990 – 1993
Student, Bornholms Amtsgymnasium

1981 – 1990
Rønne Privatskole