FSC Design Award og Mad & Boligs Designpris flytter til northmodern i 2017

21.09.2016

08-dsc_3179

northmodern, FSC Danmark og boligmagasinet Mad & Bolig har teamet op. Det betyder, at FSC Design Award og Mad & Boligs Designpris fra maj 2017 uddeles i forbindelse med den fremadstormende design- og møbelmesse, northmodern i Bella Center Copenhagen.

Konkurrencen og prisuddelingen har i de senere år været afholdt i Aller Huset i samarbejde med boligmagasinet Mad & Bolig, men begge parter har ønsket at rykke afholdelsen af FSC Design Award og Mad & Boligs Designpris til design og møbelmessen northmodern i Bella Center Copenhagen. Planen er, at det kan give de studerende et bedre springbræt til branchen, og at northmodern ligeledes bliver en stærk platform for bæredygtighed.

FSC Design Award har normalt været afviklet i november måned, men med den nye struktur vil konkurrencen ikke blive afgjort i kalenderåret 2016 men under northmodern 9 -11 maj 2017 hvor de deltagende designs fra Awarden vil være udstillet på messen alle dage.

Kickstart af konkurrencen sker i efteråret 2016 og herefter vil FSC Danmark afvikle introduktionsforløb på landets design- og arkitektskoler. Afleveringsdatoen er dog rykket med konkurrencen ind i 2017.

Sekretariatsleder i FSC Danmark, Loa Dalgaard Worm, er glad for det udvidede samarbejde: “Det er 11. gang vi afholder FSC Design Award og jeg bliver både glad og stolt, når jeg ser, hvordan konkurrencen har udviklet sig gennem årene. Samarbejdet med northmodern vil bringe os endnu tættere på designbranchen og kan engagere endnu flere i arbejdet for mere bæredygtigt træ”.

northmodern ser frem til at kunne tilbyde de besøgende en ekstra vinkel på deres forretningsbesøg på messen og glæder sig til samarbejdet og det øgede fokus på bæredygtighed inden for design- og møbelbranchen. Det går ligeledes godt i spænd med ambitionerne for northmodern, der fra 2017 bliver en årlig messe med et skærpet fokus på møbler.

”Vi mener, at Danmarks kreative industrier og spirende talenter er blandt de bedste i verden. De har brug for en innovativ platform, som positionerer dem i forhold til det globale marked. northmodern er platformen de kan opnå dette på og vi er stolte af at kunne hjælpe dem på vej,” siger Kristian W. Andersen direktør for northmodern.

Mad & Bolig, der har været vært for FSC Design Award de seneste tre år, fortsætter som stærk partner på konkurrencen. Magasinet har i relation til konkurrencen selv stiftet Mad & Boligs Designpris, hvor magasinets læsere peger på deres favorit blandt de deltagende designs. I 2015 indstiftede Mad & Bolig endvidere Mad & Boligs Ærespris, der tildeles en virksomhed, der viser vejen inden for bæredygtig produktion.

Mad & Boligs chefredaktør Ulla Johanne Johansson er glad for at begivenheden nu får en endnu større scene at boltre sig på:

”Gennem en årrække har vi med succes afholdt FSC Design Award og Mad & Boligs Designpris i Aller-huset. Men begivenheden er efterhånden vokset så meget, at det nu er naturligt at rykke til en større platform, og det kan northmodern tilbyde. northmodern er inde i en rivende udvikling og har store ambitioner om sammen med Dansk Design Center og Design danmark, at gøre København til et nordeuropæisk designcentrum, der skal tiltrække designere og branchefolk fra hele verden. I den konstellation har FSC Design Award og Mad & Boligs Designpris en naturlig plads. Det giver også mange flere muligheden for at se og opleve udstillingen og de mange projekter, der sætter en tyk streg under, hvor højt niveauet er blandt de unge danske designtalenter.”

2016dkmob10_001_forside-161001

Om FSC Design Award
FSC Design Award er en designkonkurrence, der udfordrer danske design- og arkitektstuderende til at tænke i nye baner og forene bæredygtighed med godt design i træ. Det overordnede mål med FSC Design Award er at inspirere fremtidens designere til at tænke bæredygtighed ind i deres designs og at se mulighederne i træ, som et naturligt element i bæredygtigt design.

Konkurrencen er blevet afholdt siden 2006 og er i de seneste tre år afviklet hos livsstilsmagasinet Mad & Bolig i Aller Huset. Her har mere end 100 arkitekt- og designstuderende årligt fået deres 1:1 prototyper bedømt af en fagjury og vinderen er blevet præmieret med en designrejse til et FSC-certificeret skovområde. Vinderen af FSC Design Award 2015 Thomas Bundgaard fra VIA Design var således i Bolivia i foråret 2016, hvor han besøgte regnskoven og fik lov at producere sit vinderdesign under lokale bolivianske forhold.

Om FSC®
FSC, Forest Stewardship Council®, er en international non-profit mærkningsordning til træ og papir. I en FSC-certificeret skov bliver der ikke fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Samtidig sikrer FSC, at dyr og planteliv bliver beskyttet og at de mennesker, som arbejder i skoven, får uddannelse, sikkerhedsudstyr og ordentlig løn.

FSC har bred opbakning fra grønne organisationer som WWF, Greenpeace, Red Orangutangen og Verdens Skove, fra sociale organisationer som BAT-kartellet og virksomheder verden over. Derudover anbefaler Forbrugerrådet også FSC.

For yderligere information kontakt venligst

Ulla Johanne Johansson
Chefredaktør Mad & Bolig
UllaJohanne.Johansson@madogbolig.dk
+45 41 99 61 33

Kasper Kankelborg
Kommunikationschef Aller Media A/S
Kasper.Kankelborg@aller.com
+45 26 13 57 71