Generationsskifte i Datagraf Communications

03.06.2016

Datagraf

Efter 30 år i spidsen for livsværket og 60 års fødselsdag i 2015, træder stifter og adm. direktør Svend Erik Baadsgaard tilbage. Lars Sander Matjeka, der er ny adm. direktør for det Aller-ejede kommunikations- og client publishing-bureau, er hentet internt.

Svend Erik Baadsgaard, der var med til at stifte Datagraf-gruppen tilbage i 1986, solgte for to år siden sine ejerandele i Datagraf Communications til Aller Media A/S, der dengang også opkøbte søsterselskabet DG Media som et led i opbygningen af et nordisk forretningsområde inden for media marketing services. Ved udgangen af juni gennemføres generationsskifte, når Svend Erik Baadsgaard træder tilbage som adm. direktør.

”Jeg har åndet og levet for Datagraf Communications i 30 år og med et andet skarpt hjørne sidste år, er det oplagt for mig at skifte spor nu, hvis jeg skal nå at afprøve mig selv i nye erhvervsmæssige sammenhænge. De sidste to år med Aller i ryggen har både professionelt og personligt været en fantastisk oplevelse, og jeg er stolt af, at selskabet spiller en central rolle i Allers ambitiøse satsning på marketing services-området,” siger Svend Erik Baadsgaard, der endnu ikke har besluttet sig for, hvad fremtiden mere konkret skal indeholde.

”Svend Erik Baadsgaard har igennem tre årtier været på en fantastisk rejse med Datagraf og udviklet Datagraf Communications til et af Danmarks stærkeste kommunikationshuse inden for kunde- og medlemskommunikation. Selskabet har i sammenspil med de andre Aller-ejede bureauer i Danmark og Norden et kæmpe udviklingspotentiale, og jeg vil gerne takke Svend Erik for hans store indsats og gode samarbejde igennem de sidste to år,” siger Jesper Ulsø, bestyrelsesformand for Datagraf Communications og direktør i Aller Media A/S.

Ny direktør fra egne rækker
Datagraf Communications er en del af Aller Medias nye nordiske bureaunetværk, AHEAD Group, og til at udvikle selskabet yderligere har Aller kigget internt og udnævnt tidligere chef for forretningsudvikling i Aller Media og nuværende direktør for DG Media, Lars Sander Matjeka til ny adm. direktør.

”Jeg er meget ydmyg over for opgaven, og glæder mig meget til at overtage ansvaret for Datagraf Communications, hvor jeg sammen med et stærkt hold ser frem til at levere fremragende løsninger til eksisterende og kommende kunder ud fra en kreativ og forretningsorienteret tilgang. Desuden ser jeg frem til at bringe mine kompetencer i spil inden for ledelse, kommunikation og forretningsudvikling i udviklingen af Datagraf Communications samt AHEAD Group – Allers nye pan-nordiske bureausamarbejde,” siger Lars Sander Matjeka, pr. 1. juli adm. direktør Datagraf Communications.

IMG_3339-SH-low

Lars Sander Matjeka. Pr. 1 juli 2016 ny adm. direktør for Datagraf Communicati

I forbindelse med udnævnelsen til adm. direktør for Datagraf Communications fortsætter Lars Sander Matjeka som direktør for DG Media. De to søsterselskaber har historisk og forretningsmæssigt tætte bånd og samarbejder desuden om en række fælles kunder. Før de forskellige lederroller i Aller var Lars Sander Matjeka fra 2009-2011 marketing- og kommunikationsdirektør hos SAS Institute og fra 2011-2013 adm. direktør for Confex Danmark.

”Det er meget tilfredsstillende, at vi kan hente den nye adm. direktør for Datagraf Communications i egne rækker. Lars er en dygtig leder, som med sit stærke kommercielle fokus og evne til at skabe resultater har den helt rigtige baggrund til at videreudvikle selskabet,” siger Jesper Ulsø.

Datagraf Communications, der har kontorer i både Aarhus og København, omsatte sidste år for knap 100 mio. kroner og har 65 ansatte.

Svend Erik Baadsgaard holder afskedsreception for medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere den 28. juni i København og den 29. juni i Aarhus.

Læs mere om Datagraf Communications her.
Læs mere om etableringen af AHEAD Group her.

For yderligere information kontakt venligst

Svend Erik Baadsgaard
Adm. direktør Datagraf Communications (indtil 30/6-2016)
SvendErik.Baadsgaard@datagraf.dk
+45 24 86 40 00

Lars Sander Matjeka
Adm. direktør Datagraf Communications (fra 1/7-2016)
Lars.Matjeka@datagraf.dk
+45 26 68 42 12

Jesper Ulsø
Bestyrelsesformand Datagraf Communications
Jesper.Ulsoe@aller.com
+45 40 16 82 23

Kasper Kankelborg
Kommunikationschef Aller Media
Kasper.Kankelborg@aller.com
+45 26 13 57 71