Hvem skal modtage årets heltindepris?

26.02.2016

Heltindepris

Den 25. april uddeles ugebladet SØNDAGs Heltindepris til en kvinde, som i løbet af året har ydet en ekstraordinær frivillig indsats inden for det sociale og humanitære område. Indstillinger til prisen modtages fra mandag den 29. februar.

Vi kender vidst alle en kvinde, der har gjort en særlig forskel – enten for os selv eller nogle andre. Fra den 29. februar til den 30. marts er der mulighed for at indsende indstillinger til årets Heltindepris, som uddeleles af ugebladet SØNDAG.

SØNDAGs Heltindepris, der blev uddelt for første gang i 2015, har til formål at hylde de kvinder, som yder en frivillig og ulønnet indsats i samfundet; primært inden for det sociale og humanitære område. Det sociale arbejde skal give enkeltpersoner eller grupper øget omsorg og velfærd, samt løse nogle af tidens velfærdsproblemer.

”Der er utroligt mange frivillige kvinder rundt omkring i landet, der yder en vigtig indsats på både lokalt, nationalt og internationalt plan. Det arbejde er uvurderligt for de personer, der bliver hjulpet og udgør desuden en stor samfundsmæssig værdig, fordi mange af vores sociale udfordringer ellers ville forblive uløste,” siger chefredaktør på SØNDAG, Stinne Bjerre, og fortsætter:

”Vi synes, at de mange der hver dag yder en fantastisk indsats fortjener at blive hædret, og vi håber, at vi gennem prisen kan inspirere andre til at engagere sig i det frivillige arbejde i større eller mindre grad.”

Det er en dommerkomité bestående af Hanne Reintoft, Mimi Jakobsen, Lisbeth Zornig Andersen og Stinne Bjerre, der udvælger de seks finalister til SØNDAGs Heltindepris, mens det er SØNDAGs læsere og andre interesserede, der til sidst stemmer om den endelige vinder.

Hobro-kvinde hyldet som heltinde i 2015
Lisbeth Johansen fra Hobro var den første modtager af SØNDAGs Heltindepris. Lisbeth modtog prisen for igennem seks år at have stiftet og drevet hjælpeorganisationen LittleBigHelp, der hver eneste dag kæmper for at redde hjælpeløse børn og kvinder fra et forfærdeligt liv på gaden i Indien med misbrug, vold og sult. Hun rev sit trygge liv i Danmark op med rødderne og rejste til Indien for at gøre en kæmpe forskel.

Lisbeth blev nomineret af mange, og SØNDAG modtog rigtig mange begrundelser for, hvorfor Lisbeth skulle være SØNDAGs Heltinde.

Lisbeth Johansen udkommer i løbet af foråret med en biografi om sin rejse fra karrierekvinde til at gøre en forskel for kvinder og børn i Kolkatas slumkvarterer.

Om SØNDAGs Heltindepris
Heltindeprisen er stiftet for at hylde kvinder, der yder en frivillig, ulønnet indsats i samfundet, primært inden for sociale og humanitære områder. Med Heltindeprisen følger:

  • Et kontantbeløb på 25.000 kromner, som årets heltinde kan donere til den organisation, hun er tilknyttet.
  • Et unikt smykke, designet af smykkedesigner Cecilie Hother, som tilfalder årets heltinde personligt.

Prisen gives på baggrund af begrundede indstillinger fra familie, venner og bekendte, og de seks finalister udvælges af en dommerkomite bestående af:

MIMI JAKOBSEN, Tidligere generalsekretær for Red Barnet
LISBETH ZORNIG ANDERSEN, Cand. polit, forfatter, debattør og direktør i Huset Zornig
HANNE REINTOFT, Forfatter, pensioneret socialrådgiver og brevkasseredaktør
STINNE BJERRE, Chefredaktør, SØNDAG

SØNDAG modtager indstillinger her fra den 29. februar til den 30. marts 2016. Den endelige vinder findes efter en afstemning blandt SØNDAGs læsere og andre interesserede i afstemningsperioden, som løber fra den 11. til den 22. april 2016. Vinderen bliver kåret den 25. april.

SØNDAGs Heltindepris blev uddelt første gang i 2015.

Læs mere på www.søndag.dk/heltindepris.

Heltindepris logo

For yderligere information kontakt venligst

Stinne Bjerre
Chefredaktør, SØNDAG
E-mail: stinne.bjerre@aller.com
+45 50 76 15 37

Kasper Kankelborg
Kommunikationschef Aller Media A/S
Kasper.Kankelborg@aller.com
+45 26 13 57 71