Ikke alle heltinder bærer kappe

14.04.2016

Heltindepris

SØNDAGs Heltindepris uddeles den 25. april 2016, og årets nominerede er fundet. Heltindeprisen uddeles til en kvinde, som i det forgange år har ydet en ekstraordinær indsats inden for det humanitære og sociale område.

Hvem skal have SØNDAGs Heltindepris, og hvordan defineres en heltinde? En heltinde er en kvinde, som gør en særlig forskel for andre end hende selv, og SØNDAGs læsere har indstillet en lang række heltinder, som frivilligt har gjort noget helt specielt på det sociale eller humanitære område.

Dommerkomitéen – bestående af: Mimi Jakobsen, tidligere generalsekretær for Red Barnet, Lisbeth Zornig Andersen, cand.polit., forfatter, debattør og direktør i Huset Zornig samt Stinne Bjerre, chefredaktør, SØNDAG – har fundet de seks finalister til Heltindeprisen 2016:

 • Johanne Knudsen fra Brønderslev rejseforening for psykisk sårbare
  Brønderslev rejseforening for psykisk sårbare er stiftet 19. august 2015. Formålet er at tilbyde rejseoplevelser til psykisk sårbare primært i Brønderslev Kommune. Johanne Knudsen er bosat i Brønderslev.
 • Suad Zubeid fra Bydelsmødrene
  Bydelsmødrene har til formål at give isolerede kvinder den information og støtte, som er nødvendig for at få kontrol over eget liv. Bydelsmødrene er forankret lokalt og bydelsmødrene bruger samtale, brobygning og netværk til at støtte kvinderne. Suad Zubeid er bosat i Ballerup.
 • Henriette Karlsen fra De stærke børn
  De Stærke Børn arbejder for at fremme optionerne af nedbrydelsen af den sociale arv igennem konkret viden og erfaring, om at den sociale arv er altødelæggende for samfundet. Henriette Karlsen er bosat i Gentofte.
 • Lene Rohde fra Plan Danmarks Pigefond
  Plan arbejder for at børn, unge, deres familier og lokalsamfund selv bliver i stand til at kræve deres rettigheder til blandt andet skolegang, beskyttelse og sundhed. Lene Rohde er bosat på Frederiksberg.
 • Amalie Marie Holmsgaard Andreassen fra Unikt Netværk
  Unikt Netværks formål er at støtte unge mennesker i Danmark med psykiske lidelser samt skaffe den nødvendige hjælp og støtte og skabe fokus omkring problemet. Amalie Marie Holmsgaard Andreassen er bosat i Strandby nord for Frederikshavn.
 • Inge Færch fra Donation25
  Donation25 er et initiativ, hvor der samles penge ind til velgørende formål via salget af karklude. 100% af omsætningen på karkludene går ubeskåret videre til de velgørende foreninger. Inge Færch er bosat i Charlottenlund.

Det har været helt utrolig svært at vælge kun seks kvinder ud af alle de mange fantastiske og livsændrende indstillede, og hver især fortjener de alle at blive anderkendt for deres uselviske indsats i hverdagen. Det er livsbekræftende at se, hvor mange der i Danmark gør en ekstra indsats, for dem som har brug for det,” siger Stinne Bjerre, chefredaktør på SØNDAG og fortsætter:

Årets nominerede har gjort en yderst vigtig indsats, og de har udført uvurderligt arbejde for de personer, som berøres af de organisationer, de hver især er tilknyttet. Vi taler om seks kvinder, som har tilført omsorg til en masse menneskers hverdag, imens de har beskæftiget sig med at løse tidens velfærdsproblemer.

Sidste års vinder, Lisbeth Johansen, modtog Heltindeprisen for sit frivillige arbejde med hendes selvstiftede hjælpeorganisation LittleBigHelp, som startede i 2009. I dag ejer og leder hun organisationen, der har til formål at hjælpe de svageste i Indien inden for fire kerneområder: uddannelse, basal sundhed, mad og beskyttelse.

Lisbeth har netop udgivet en biografi under titlen ”Hvad svarer man, når livet kalder?”, som portrætterer Lisbeths rejse fra livet som travl karrierekvinde til Kolkatas slumkvarterer, som fører til stiftelsen af LittleBigHelp.

SØNDAGs Heltindepris sætter fokus på frivillighed inden for det sociale- og humanitære område og de mange ildsjæle, der yder denne vigtige indsats, fortjener at blive hædret. Håbet er også at kunne inspirere andre til at engagere sig i frivilligt arbejde.

Om SØNDAGs Heltindepris

Heltindeprisen er stiftet for at hylde kvinder, der yder en frivillig, ulønnet indsats i samfundet, primært inden for sociale og humanitære områder. Med Heltindeprisen følger:

 • Et kontantbeløb på 25.000 kroner, som årets heltinde kan donere til den organisation, hun er tilknyttet.
 • Et unikt smykke, designet af smykkedesigner Cecilie Hother, som tilfalder årets heltinde personligt.

Prisen gives på baggrund af begrundede indstillinger fra familie, venner og bekendte, og de seks finalister udvælges af en dommerkomite bestående af:

MIMI JAKOBSEN, Tidligere generalsekretær for Red Barnet
LISBETH ZORNIG ANDERSEN, Cand. Polit., forfatter, debattør og direktør i Huset Zornig
HANNE REINTOFT, Forfatter, pensioneret socialrådgiver og brevkasseredaktør
STINNE BJERRE, Chefredaktør, SØNDAG

Den endelige vinder findes efter en afstemning blandt SØNDAGs læsere og andre interesserede i afstemningsperioden, som løber fra den 11. til den 22. april 2016. Vinderen bliver kåret den 25. april.

SØNDAGs Heltindepris blev uddelt første gang i 2015.

Læs mere på www.søndag.dk/heltindepris.

For yderligere information kontakt venligst:

Stinne Bjerre
Chefredaktør, SØNDAG
E-mail: stinne.bjerre@aller.com
+45 50 76 15 37

Kasper Kankelborg
Kommunikationschef, Aller Media A/S
E-mail: Kasper.Kankelborg@aller.com
+45 26 13 57 71