James Dean var besat af Marlon Brando

15.08.2013

Dyk ned i historien om de største filmhelte gennem 75 år fra den internationale og danske filmscene. I dag udkommer anden udgave af magasinet BILLED-BLADET EKSKLUSIVT!, hvor du bl.a. kan læse om James Deans hemmelige fascination af Marlon Brando, finde ud af hvorfor Errol Flynn gik under øgenavnet ’Den tasmanske djævel’ og få årsagen til, at Poul Reichhardts landsmandsdrømme ikke blev til noget.. 

Successen fortsætter! BILLED-BLADETs nye magasin EKSKLUSIVT! er på gaden med anden udgave og rummer 100 sider med fotos og fortællinger om de største filmhelte, som datidens unge kvinder sukkede efter, mens de unge mænd drømte om at eje deres charme og kvindetække.

”Efter med stor succes at have portrætteret de skønneste divaer gennem 75 år i første nummer af BILLED-BLADET EKSKLUSIVT! ønsker vi også at give læserne mulighed for at dykke ned i fortællingerne om divaernes modstykke – de største filmhelte. Mange af filmheltene har delt karriere og har haft kærlighedsforhold til filmdivaerne, så det er en ufærdig historie, hvis vi ikke også præsenterer læserne for herrerne,” fortæller chefredaktør på BILLED-BLADET EKSKLUSIVT! Annemette Krakau.

Datidens publikum kunne ikke få nok af de smukke, mystiske og selvsikre unge mænd, som tryllebandt deres fans og lokkede publikum til biografsalene. Filmheltene havde en coolness, som stadig holder den dag i dag.

Vidste du for eksempel, at…

  • Errol Flynn fik øgenavnet ”Den tasmanske djævel” på grund af sin ekstreme livsstil med masser af alkohol, stoffer og kvinder. En livsstil, der i sidste ende tog livet af ham i en alder af blot 50 år.
  • James Dean nærmest var sygeligt besat af Hollywoodstjernen Marlon Brando, og at Brando til en fest trak den unge skuespiller til side og bad ham søge psykiatrisk hjælp.
  • Poul Reichhardt egentlig ville have været landmand, men i stedet kom i lære som kontorelev, fordi hans far mente, det var bedst.
  • Clark Gable i de første par år fortrød sin medvirken i succesfilmen ”Borte med blæsten”, fordi han følte sig fanget i rollen som Rhett Butler.
  • Ebbe Langberg søgte optagelse på Det Kongelige Teaters elevskole to gange, men blev begge gange afvist.
  • ”Det er fascinerede, at læse om de filmhelte, hvis skæbner og historier har været et samlingspunkt for flere generationer. Vi elsker alle at læse om eventyret og myterne om de stjerner, hvis skæbne ikke umiddelbart pegede i retning af et liv i berømmelse,” fortæller Annemette Krakau.

OM BILLED-BLADET EKSKLUSIVT!

BILLED-BLADETs nye magasin EKSKLUSIVT! udkom første gang i marts og handlede om de største divaer gennem 75 år. Det første nummer, som var en hyldest til filmhistoriens største skuespillerinder, skulle teste læsernes interesse for et tykt opslagsværks lignende magasin, der bygger på grundig research samt masser af tekst- og billedmateriale fra BILLED-BLADETs omfattende arkiver.

EKSKLUSIVT! nummer 1 var så stor en succes, at BILLED-BLADET har besluttet, at gøre EKSKLUSIVT! til en fast del af porteføljen af særudgivelser henover året. BILLED-BLADET EKSKLUSIVT nummer 2 er i handlen fra den 15. august 2013. En DVD med klassikeren ”Mød mig på Cassiopeia med Poul Reichhardt og Bodil Kjer følger gratis med magasinet.

For yderligere information kontakt venligst

Annemette Krakau
Chefredaktør BILLED-BLADET
Telefon: 72 34 19 14
E-mail: annemette.krakau@billed-bladet.dk

Pia Meisner
Redaktionschef
Telefon: 72 34 19 07
E-mail: pia.meisner@billed-bladet.dk