Jesper Ulsø er ny bestyrelsesformand for Nyhavn Rejser A/S

23.10.2013

Aller media A/S har købt aktiemajoriteten i Nyhavn Rejser A/S. I forbindelse med opkøbet indtræder Aller Medias kommercielle direktør, Jesper Ulsø (52), som formand. En nordisk ekspansion af Nyhavn Rejser bliver en af hovedopgaverne for den nye formand.

I august opkøbte Aller Media A/S 70 pct. af aktierne i rejsebureauet Nyhavn Rejser A/S, der i 2012 omsatte for knap 260 mio. kroner. Opkøbet var det første vigtige skridt i medievirksomhedens ambitiøse strategi for opkøb og investeringer frem mod 2015, og i september godkendte Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen købet endeligt.

Aller Media betragter Nyhavn Rejser som en sund og attraktiv virksomhed, der har et meget stærkt brand.

”Vi har identificeret et godt strategisk match mellem Aller Media og Nyhavn Rejser, som sikrer en god platform for fremtidig udvikling. Nyhavn Rejser har et godt udgangspunkt for organisk vækst og repræsenterer et stort potentiale for langsigtede synergimuligheder til Allers kerneforretning. Virksomheden har siden 2010 oplevet tocifrede vækstrater, og jeg ser frem til at accelerere væksten på nordisk plan i samarbejde med ledelsen i Nyhavn Rejser,” fortæller den nye bestyrelsesformand for Nyhavn Rejser A/S Jesper Ulsø.

Nyhavn Rejser er ikke det eneste opkøb
Jesper Ulsø er udover at være bestyrelsesformand for Nyhavn Rejser og kommerciel direktør i Aller Media også ansvarlig for at udvikle Aller Medias ambitiøse strategi for opkøb og investeringer frem mod 2015. Opkøbet af Nyhavn Rejser er den første større investering i den del af strategien, som hedder Big Leap.

”Frem mod 2015 kommer vi til at realisere flere investeringer, som kan ske både i rejsebranchen og i randområderne af mediemarkedet, hvor vi kan identificere et godt strategisk match med vores kerneforretning. Vi har en meget ambitiøs strategi for opkøb og investeringer, og det er nogle spændende opgaver, jeg har foran mig de kommende år som M&A-ansvarlig i Aller,” fortæller Jesper Ulsø.

Erfaren formand for bordenden
Jesper Ulsø (52) har haft flere bestyrelseshverv, heriblandt som bestyrelsesformand for Chili Group, Where2go og E-Doktor samt medlem af bestyrelsen i Foreningen af Danske Interaktive Medier (FDIM). Desuden har Jesper Ulsø fra 2006-2009 været bestyrelsesformand for IT-virksomheden March IT A/S.

Aller Media indsætter desuden Pål Thore Krosby, adm. direktør Aller Media A/S, og Morten Krüger, finansdirektør Aller Holding A/S, i bestyrelsen for Nyhavn Rejser.

Om Jesper Ulsø
Jesper Ulsø er blandt nuværende og tidligere kollegaer kendt som en analytisk, arbejdsom, driftig og strategisk velfunderet topchef. Jesper Ulsø begyndte karrieren hos IBM Danmark i 1986, hvor han var med til at etablere IBM Management Consulting, hvorefter han i 1993 grundlagede IT-virksomheden IC Group. Fra 2000 og to år frem gennemførte han som CEO en gennemgribende turn-around af dotcom-virksomheden Kapow, som i starten af august 2013 blev solgt for over 240 millioner kroner til amerikanske Kofax. Dernæst iværksatte han som administrerende direktør ligeledes en turn-around i information- og forlagsvirksomheden Schultz Information A/S, inden han i 2007 blev hentet til Aller Media som specialmediedirektør.

Erhvervserfaring
2007-: Kommerciel Direktør, Aller Media A/S
2000-2002: CEO, Kapow Technologies
1993-2000: CEO (og founder), IC Group A/S
1986-1993: Engagement Manager, IBM Denmark

Bestyrelsesposter
2006-2009: Bestyrelsesformand, March IT A/S
2007-: Bestyrelsesmedlem, WHERE2GO A/S
2008-: Bestyrelsesformand, E-Doktor ApS
2008-: Bestyrelsesformand, Aller Client Publishing (forhenværende Chili Group)
2010-: Bestyrelsesmedlem, FDIM Foreningen af Danske Interaktive Medier

Uddannelse
1981-1986: M.Sc., IT Operations Research, Danmarks Tekniske Universitet
1988-1990: B. Comm, HD Informatik & Økonomstyring, Handelshøjskolen i København
1990-1991: IMD Sponsored Special Program, MBA, IMD Business School
2004-2004: Special Business Program, University of Pennsylvania, The Wharton School

Om Nyhavn Rejser A/S
Nyhavn Rejser blev etableret i 1988 og har fokus på specialdesignede rejser og krydstogter. De seneste 20 år har familierne Fuglsang og Mathiasen været ejere af Nyhavn Rejser, og begge familier er aktivt involveret i driften ved adm. direktør Henrik Fuglsang og salgsdirektør Lars Mathiasen. De to seneste ejere sidder i bestyrelsen. Nyhavn Rejser har hovedkontor i København og beskæftiger i dag godt 60 medarbejdere. For yderligere information se www.nyhavn.dk.