Kendt TV2-figur vinder designpris

21.11.2013

MB designpris 1

Mad & Boligs designpris går til Anne Halskov, som er kendt fra TV 2s Nybyggerne.  

Anne Halskov er Danmarks største talent inden for bæredygtigt trædesign. I hvert fald hvis man spørger Mad & Boligs læsere, der i den seneste uge har stemt på det bedste design blandt 52 værker, som er indsendt fra studerende på landets design- og arkitektskoler.

Anne Halskov vinder med flest stemmer for stolen Not my chair, som er en nyfortolkning af designeren Niels Jørgen Haugesens populære pindestol X-line. Ifølge Anne Halskov har det været væsentligt at tænke bæredygtighed ind fra start.

”Stolen er lavet ud af overskudsrester af egetræsplanker til gulve. Der er stort set altid et enormt spild herfra. Derfor er det nærliggende at benytte disse ressourcer til eksempelvis bæredygtigt design, som alle kan få glæde af.”

Producent viser interesse
Anne Halskov har allerede været i dialog med Fredericia Furniture omkring en mulig produktion af stolen, som af eksperter vurderes som klassisk tidsløst dansk design. Ifølge chefredaktør på Mad & Bolig, Charlotte Riparbelli, har stolen imidlertid også en vis originalitet over sig.

”Stort tillykke til Anne Halskov, som har vovet sig ud i noget af det allersværeste, nemlig at designe en stol. Stolen udmærker sig ved at besidde en særlig fræk, nordisk lethed. Det stringente formsprog udfordrer med sine overraskende linjer øjet. Stolen er i sig selv en lille skulptur, man får lyst til at studere nærmere,” siger Charlotte Riparbelli.

27-årige Anne Halskov studerer til daglig på Kolding Designskole, men er i den brede befolkning mest kendt for sin deltagelse i TV2s Nybyggerne, hvor hun sammen med sin mand Simon dyster mod tre andre par om at færdigbygge og indrette hver sit typehus så spændende og kreativt som muligt.

Det er første gang, Mad & Bolig uddeler sin designpris. Formålet har været, at udfordre Danmarks design- og arkitektstuderende til at tænke i nye baner og forene bæredygtighed med godt design lavet i materialet træ. Udover Mad & Boligs designpris blev der til prisuddelingen i Aller Huset, hvor miljøminister Ida Auken var blandt deltagerne, også overrakt FSC Design Award og CRAFTED Prisen.

MB designpris lille

Baggrund
FSC står for Forest Stewardship Council og er en global non-profit mærkningsordning til træ og papir. FSC-mærket sidder på produkter som møbler og mælkekartoner. Træet kommer fra bæredygtige skove, hvor dyr og planteliv bliver beskyttet, og de mennesker, der arbejder i skoven, får uddannelse, sikkerhedsudstyr og en ordentlig løn. Alle typer skov kan FSC-certificeres – lige fra nordiske nåleskove til tropiske regnskove.

FSC Danmark er navnet på det danske FSC-kontor, som sammen med partnerne WWF Verdensnaturfonden og Verdens Skove står bag konkurrencen, som Mad & Bolig er mediepartner på.

FSC Design Award 2013 sponsoreres af Trip Trap, IKEA, JYSK og Coop. FSC Design Award, som uddeles for ottende gang, gives til det bedste design, som er produceret i certificeret træ. Det er et udvalg af møbelbranchens folk, der sidder i juryen, fra f.eks. Ikea, Trip Trap og øvrige af FSCs samarbejdspartnere. Visionen er, at godt design og kommercielt potentiale skal gå hånd i hånd med tanker om bæredygtighed.

Læs mere på www.madogbolig.dk samt www.dk.fsc.org.