Kendte smider tøjet på den røde løber til stor prisuddeling

22.05.2017

Når ELLE Danmark i morgen afholder ELLE Style Awards 2017 i DR’s Koncertsal, er de danske modespidser og kendte blevet bedt om at have ekstra tøj med hjemmefra. Tøjet afleveres ved ankomsten på den røde løber og vil efterfølgende blive solgt ved et eksklusivt event i H&M’s Flagship Store i København for at indsamle midler til Røde Kors.

Når den danske udgave af verdens største modemagasin, ELLE, i morgen for femte år i træk hylder den danske modebranche ved ELLE Style Awards 2017, er de mest prominente gæster blevet opfordret til at åbne deres klædeskabe og tage ekstra tøj med hjemmefra for at donere det i en god sags tjeneste.

Det er resultatet af et nyt samarbejde mellem ELLE, H&M og Røde Kors, som med kampagnen ’Recycling Fashion with Love’ vil sætte fokus på, at brugt tøj har en stor værdi og fortjener et langt liv til fordel for både mennesker og miljø. Det donerede tøj vil blive solgt ved et eksklusivt event den 21. juni i H&M’s Flagship Store på Strøget i København, og pengene fra salget går ubeskåret til Røde Kors.

”Bæredygtighed er kommet højt på agendaen hos mange modevirksomheder og er også et tema, som har stigende betydning for mange modebevidste kvinder. Når vi i forbindelse med dette års ELLE Style Awards vælger at samarbejde med H&M og Røde Kors, er det for at skubbe yderligere på den udvikling og kommunikere endnu stærkere og tydeligere, at den bedste form for bæredygtighed er at give brugt tøj nyt liv,” siger dansk ELLEs chefredaktør, Cecilie Ingdal.

Marketingkonsulent i Røde Kors Louise Holk udtaler:

”Via ELLE Style Awards får vi mulighed for at sætte fokus på Røde Kors gennem den gode genbrugshistorie. Brugt tøj har masser af værdi, når det kan sælges videre, og sammen med ELLE og H&M har vi nu mulighed for at sælge genbrugstøj til fordel for vores vigtige hjælpearbejde. Vi glæder os over, at vi sammen med ELLE og H&M har mulighed for at gøre en endnu større forskel.”

H&M’s danske bæredygtighedschef, Mia Møgelgaard, udtaler:

”Vi elsker mode i H&M, og vi mener, at alt tøj fortjener et langt liv. Vi tager f.eks. hver dag året rundt imod vores kunders brugte tøj og boligtekstiler i alle vores butikker og sørger for, at det bliver genbrugt eller genanvendt på bedste vis. Vi vil også gerne støtte op om andre bæredygtige tiltag, der kan forlænge tøjets levetid. Derfor er vi rigtigt glade for at samarbejde med ELLE og Røde Kors om denne fælles mærkesag, og vi håber, at vi med dette event kan give en masse fantastisk tøj nyt liv og dermed samle penge ind til Røde Kors’ arbejde.”

KØB DE KENDTES DESIGNERTØJ
Cecilie Ingdal håber, at mange af de 350 VIP-gæster til ELLE Style Awards 2017 vil tage opfordringen til sig. Blandt andet har X Factor-dommer og musiker Mette Lindberg, grevinde Cath Alexandrine Danneskiold-Samsøe og designer Julie Fagerholt tilkendegivet, at de vil medbringe og donere tøj til modeprisuddelingen. Dertil har alle på ELLE-redaktionen doneret tøj fra egne garderober, mens H&M donerer kjoler fra deres Conscious Exclusive-kollektioner.

Alt tøjet bliver sat til salg ved ’Recycling Fashion with Love’-eventet den 21. juni. Fra den 6. juni til og med den 20. juni kan man tilmelde sig på ELLE.dk eller via H&M Club-reward i H&M-appen. Der er begrænsede antal pladser og derfor fordeles billetterne efter først til mølle-princippet.

TID & STED
Recycling Fashion with Love
Dato: Onsdag den 21. juni 2017 kl. 19.30-21.00
Sted: H&M Flagship Store, Amagertorv 23, 1160 København K

OM ELLE STYLE AWARDS
ELLE Style Awards blev afholdt første gang i Danmark i 2013, hvor prisuddelingen fandt sted i Skuespilhuset i København. Siden 2014 har DR Koncerthuset dannet ramme. ELLE Style Awards er internationalt anerkendt og afholdes i flere af de i alt 46 ELLE-lande, bl.a. Storbritannien, Kina og Sverige.

L’Oréal Paris og Profil Optik er hovedsponsorer ved ELLE Style Awards 2017. L’Oréal Paris står for hår og makeup på modeshows til selve awardshowet og er vært for en VIP-lounge i Magasin, hvor udvalgte gæster vil få sat hår og lagt makeup inden aftenen.

FØLGENDE VIRKSOMHEDER ER OGSÅ SPONSORER VED ELLE STYLE AWARDS 2017:
Moët & Chandon Champagne, Georg Jensen, Audi, Fredericia, H&M, Kildevæld, Magasin, Egetæpper og Annette von Einem.

Georg Jensen, der har en lang tradition for at støtte og hylde talentfulde designere, står bag ELLE Style Awards-statuetten.

FØLG MED PÅ
ELLE.dk/ELLE-Style-Awards
Facebook.com/ELLEDenmark
Instagram.com/ELLEDanmark
#ElleStyleAwardsDK

FOR YDERLIGERE INFORMATION KONTAKT VENLIGST
CECILIE INGDAL
Ansv. chefredaktør, ELLE Danmark
Cecilie.ingdal@elle.dk
+45 2619 5202

LOUISE HOLK
Marketingkonsulent, Røde Kors
lohol@rodekors.dk
+45 2910 7758

MIA MØGELGAARD
Bæredygtighedschef, H&M
mia.moegelgaard@hm.com
+45 2780 5661

CHRISTINA HEE BUNE
Pressekontakt, ELLE Style Awards 2017
chb@prdagency.com
+45 2623 0428

For presseakkreditering til ELLE Style Awards 2017 kontakt Christina Hee Bune