Kurvede kvinder, kom frit frem!

04.08.2014

SØNDAG_Modetillæg_Forside

Copenhagen Fashion Week står for døren, og København indtages af modeller fra hele verden. Tøj- og modebranchen har i mange år sneget sig uden om plus size-modeller, hvorfor det tidligere har været svært for fyldige kvinder at finde inspiration til at klæde sig smart og i tråd med tidens trends. Det har kvindeugebladet SØNDAG tænkt sig at ændre på med et særtillæg, som kommer på gaden i forbindelse med modeugen.

I næste uge inviterer København endnu engang til modeuge, og branchens ypperste samles for at kigge nærmere på forårets tendenser. Selvom tøj- og modebranchen og magasiner i højere grad er begyndt at henvende sig til kurvede kvinder, så tror mange plus size-kvinder ikke at det er muligt, at klæde sig moderigtigt og kvindeligt selvom man er en størrelse 44 eller derover, ligesom de gemmer sig lidt i stedet for at stå ved, hvem de er.

Et af de kvindemagasiner, der gjort op med modebilledets normer er SØNDAG. I august 2012 besluttede kvindeugebladet sig nemlig for en ny strategi ud fra tanken om, at almindelige, voksne kvinder skal inspireres af andre almindelige, voksne kvinder og ikke af alt for unge, supertynde modeller. I anledning af modeugen bringer SØNDAG i denne uge et særligt modetillæg med fokus på plus size-mode.

”SØNDAG er det eneste magasin i Danmark, der konsekvent har erstattet professionelle modeller med almindelige kvinder, som vores målgruppe kan identificere sig med. Vi elsker simpelthen kvinderne, som de er – uanset højde og drøjde, og derfor har vi i denne uge valgt at sætte fokus på kvinder med kurver,” udtaler Stinne Bjerre, chefredaktør for SØNDAG.

Stinne Bjerre fortæller også, at man har set en udvikling blandt flere tøjmærker, som i stigende grad er begyndt at fokusere på modne, kurvede kvinder, så kvinder med fyldige former ikke skal skjule sig i uformelige gevandter. Her fremhæver hun især Lanvin, som er et af Frankrigs ældste modehuse. Stinne Bjerre håber, at den positive udvikling vil fortsætte blandt flere af verdens største modehuse, og at flere kvinde- og modemagasiner vil følge trop i fremtiden.

Selvom flere brands har fået et øget fokus på kurvede kvinder, så mener kultursociolog Emilia van Hauen, at kvindernes billede af sig selv også spiller en rolle. Hun er ophavskvinden bag begrebet ’ladycool’ – et begreb, der opfordrer kvinder til at tage ejerskab over deres eget køn. Kvinder skal stå ved sig selv og være lige præcis den, de har lyst til at være uden at lade sig hindre af andre eller sig selv. At være ’ladycool’ udgøres af fire sætninger ”Jeg er elsket”, ”Jeg er fri”, ”Jeg er vigtig” og ikke mindst ”Jeg er smuk”.

”Mode er uløseligt forbundet til æstetik – og utallige undersøgelser viser, at æstetik har evnen til at påvirke vores livskvalitet og især være med til at ændre vores følelser, fx omkring os selv. Æstetik – som mode – er noget, som mange kvinder kan arbejde med, så de bruger det til deres egen fordel. Det kan bl.a. starte med, at man finder ud af, hvordan man selv synes, at man er smuk. Altså at man lader sig selv komme til syne som man selv kan lide det, så man skaber plads til den man er inderst inde, og på den måde lader sig selv stråle og tage den plads, man fortjener,” forklarer Emilia van Hauen.

Hun fortsætter:

”Alt for mange har travlt med at forsøge at leve op til nogle ydre idealer på skønhed, der er tids- og samfundsbestemt – og det efterlader desværre mange kvinder med et lavt selvværd. Ofte sker der jo det magiske, at når man selv synes, at man er smuk – så reagerer andre positivt på det og synes det samme!”

I anledning af modeugen bringer SØNDAG et modetillæg henvendt til kvinder, som bruger over størrelse 44, men som stadig ønsker at klæde sig kvindeligt og i tråd med tidens trends. Tillægget indeholder bl.a. udsagn om plus size-mode kommenteret af designer Benedikte Utzon med Anne Karin Broberg som model, en makeover, ”stjæl stilen” fra Oprah Winfrey og Kirstie Alley samt inspirationssider om alt inden for shapewear og accessories.

Find tillægget i den næste udgave af SØNDAG, der er på gaden i dag mandag d. 4. august 2014.

 

Kontaktoplysninger

Stinne Bjerre
Chefredaktør, SØNDAG
Mobil: 50 76 15 37
E-mail: Stinne.bjerre@aller.dk