Lise Nørgaard og Bent Fabricius Bjerre hædret ved BILLED-BLADETs TV-Guld

05.05.2013

Lise N og Bent F

 

To af de største og mest markante personligheder inden for den danske medie- og underholdningsbranche blev i aftes hædret med den nyindstiftede Ærespris ved BILLED-BLADETs TV-GULD for igennem et langt liv at have leveret fantastiske bidrag til dansk TV og film.

Lise Nørgaard (f. 1917) og Bent Fabricius-Bjerre (f. 1924) har hver for sig haft kolossal betydning for dansk TV, film, journalistik og musik, og de har begge inden for hvert deres område gennem en lang årrække underholdt og beriget danskerne med deres journalistiske og musikalske evner. Her er særligt Lise Nørgaards Matador, hvor Bent Fabricius-Bjerre har skrevet kendingsmelodien, et monument i dansk TV-historie.

 

Om begrundelsen for uddelingen af den særlige ærespris siger chefredaktør og GULD-komitémedlem Annemette Krakau:

 

”Lise og Bent har begge haft meget beundringsværdige karrierer, og igennem hele deres virke har de haft utrolig stor betydning for dansk kultur-, film- og TV-historie. Det vil vi gerne hylde, anerkende og ikke mindst sige tak for med BILLED-BLADETs Ærespris, som det er en stor ære for os at uddele.”

 

”Lise er en fantastisk repræsentant for indhold, journalistik og dedikation i ordenes klassiske og allerbedste forstand, og hendes betydning for dansk kultur og historie er ubeskrivelig. Det er tydeliget, når danskerne – for syvende gang – har labbet Matador i sig med seertal og kvalitetsvurderinger, som ikke fås flottere,” fortsætter Annemette Krakau.

 

”Bents musikalske betydning for dansk TV og film er indiskutabel. Ud over Matador tæller Bents musikalske CV numre som Forelsket i København, Alley Cat, Jeg sætter min hat som jeg vil, temaet til Olsen Banden-filmene samt cirka 100 andre dejlige filmmelodier. Bent er umådelig flittig, aktiv og dygtig – han er cool og stiller både op i Klovn for at give en begmand til Frank og i Natholdet hos Anders Breinholt for at spille Matador-temaet på et legetøjsklaver – det er meget inspirerende og beundringsværdigt,” afslutter Annemette Krakau.

 

En stor overraskelse for de to ikoner

Det var til stående applaus, at Lise Nørgaard og Bent Fabricius-Bjerre modtog BILLED-BLADETs ny-indstiftede Ærespris, og de var begge rørt over hæderen:

 

”Jeg er fuldstændig overvældet og meget glad for, at jeg blandt alle disse unge mennesker i salen kan stå her urgammel og modtage BILLED-BLADETs Ærespris” sagde Lise Nørgaard humoristisk fra scenen og fortsatte. ”Det er en stor oplevelse, som jeg slet ikke har ord for.”

 

Bent Fabricius Bjerre, der var med til at hylde Lise Nørgaard ved at spille temaet fra Matador, var mindst ligeså overrasket.

 

”Det er noget af en oplevelse, at jeg også skulle modtage en Ærespris. Jeg kom jo egentlig for at spille Matador til Lise Nørgaard, og det kom noget bag på mig, da jeg pludselig også skulle have prisen,” fortæller Bent Fabricius Bjerre.

 

BILLED-BLADETs TV-GULD-komité består af filminstruktør Bille August, direktør Bent Fabricius-Bjerre, filminstruktør Søren Kragh-Jacobsen, filmproducent Per Holst, producer Mads Egmont Christensen, skuespiller Cecilie Stenspil, executive producer Karen Boel Thomsen, cand. mag. Preben Wilhjelm, forfatter Sara Blædel, advokat Johan Schlüter og chefredaktør Annemette Krakau.

 

Ud over æresprisen er der ved BILLED-BLADETs TV-GULD også blevet uddelt priser for Årets kvindelige TV-vært, Årets mandlige TV-vært, Årets Stjerneskud, Årets TV-program og Årets TV-dokumentar.

 

Ibi Støving (TV 2) blev årets kvindelige TV-vært

Mikkel Beha Erichsen (TV 2) blev årets mandlige TV-vært

Thomas Skov Gaardsvig (DR) blev årets stjerneskud

Vild med dans (TV 2) blev årets TV-program

Min barndom i helvede (DR1) vandt prisen for bedste TV-dokumentar

 

Hele BILLED-BLADETs TV-GULD-fest, prisvinderne, alle gæsterne, de flotte gallakjoler og nattefesten kan ses i BILLED-BLADET, der udkommer på tirsdag den 7. maj.