Mimi Jakobsen, Lisbeth Zornig og Hanne Reintoft i spidsen for ny frivilligpris

05.03.2015

SØNDAGs Heltindepris

En ny frivilligpris har set dagens lys. Prisen hedder SØNDAGs Heltindepris og har til formål at hylde kvinder, der yder en frivillig indsats i samfundet primært inden for det sociale og humanitære område. Prisen er stiftet af ugebladet SØNDAG, og i dommerkomiteen sidder blandt andet Mimi Jakobsen, Lisbeth Zornig og Hanne Reintoft, der alle har været med til at gøre en forskel på netop dette område.

Heltindeprisen er stiftet af ugebladet SØNDAG for at hylde kvinder, der yder en frivillig ulønnet indsats i samfundet primært inden for det sociale, humanitære og sundhedsmæssige område. Det sociale arbejde skal give enkeltpersoner eller grupper øget omsorg og velfærd samt løse nogle af tidens velfærdsproblemer.

”Vi synes, at de mange, der yder en fantastisk vigtig indsats fortjener at blive hædret, og vi håber også, at vi gennem prisen kan inspirere andre til at påtage sig et stykke frivilligt arbejde,” siger Stinne Bjerre, chefredaktør på SØNDAG.

Prisen tildeles på baggrund af begrundede nomineringer, som familie, venner og bekendte har foretaget, og finalefeltet udvælges af en dommerkomite bestående af Mimi Jakobsen, Lisbeth Zornig, Hanne Reintoft og Stinne Bjerre. Alle kan nominere deres heltinde på http://www.sondag.dk/heltindepris fra den 9. marts til den 4. april 2015. Herefter udvælger dommerkomiteen fem kandidater, som man vil kunne afgive sin stemme på fra den 7. til den 16. april.

Fælles for Mimi Jakobsen, Lisbeth Zornig og Hanne Reintoft er arbejdet på det sociale og humanitære område, hvor de alle tre har været med til at gøre en forskel. I mere end 28 år var Hanne Reintoft brevkasseredaktør på det legendariske ”Hvad er min ret, og hvad er min pligt” på Danmarks Radio. Derudover var hun brevkasseredaktør på SØNDAG i mere end 25 år. I modsætning til Hanne Reintoft, der har trukket sig tilbage, så markerer både Lisbeth Zornig og Mimi Jakobsen sig stadig i den offentlige debat om socialområdet.

Ifølge Mimi Jakobsen er SØNDAGs Heltindepris vigtig, fordi den sætter fokus på social frivillighed i Danmark og det enorme stykke arbejde, der udføres på frivillig basis. Et emne, der ligger hele dommerkomiteen meget på sinde.

”Hvis ikke så mange mennesker engagerede sig i det frivillige arbejde, ville en stor del af velfærden i Danmark bortfalde og mange sociale problemer forblive uløste. SØNDAGs Heltindepris er vigtig i den sammenhæng, og det er derfor, at jeg har sagt ja til at at være en del af dommerkomiteen,” uddyber hun.

SØNDAGs Heltindepris består af et kontantbeløb på 25.000 kr., som tilfalder den organisation, som årets heltinde er tilknyttet. Derudover består prisen også af en specialdesignet guldring designet af smykkedesigneren Trine Starup, som tilfalder vinderen personligt.

 

Kontaktinformation

Stinne Bjerre
Chefredaktør, SØNDAG
E-mail: stinne.bjerre@aller.dk
Mobil: 50 76 15 37

Kathrine Kirkeby Thomsen
Pressekontakt, Aller Media A/S
E-mail: kathrine.thomsen@aller.dk
Mobil: 60 66 10 42