Modebranchens prisuddeling flytter til Koncerthuset

05.02.2014

Backstage studie billeder

ELLE kårer igen i år de hotteste navne i dansk mode, og denne gang er det Koncerthuset i DR Byen, der danner rammerne for ELLE Style Awards 2014. Med valget af Koncerthuset og med L’Oreal Paris og PANDORA i ryggen som hovedsponsorer, er der lagt op til et endnu større show med plads til flere gæster og mere underholdning til årets største modebegivenhed.

Den 19. maj skal de dygtigste danske modefolk, bedste brands og de mest markante stilikoner kåres til ELLE Style Awards 2014. Det er andet år i træk, at verdens største modemagasin står bag branchens største og officielle prisuddeling i Danmark, og efter en stor succes med at få den internationale prisoverrækkelse etableret i Danmark sidste år, bliver showet i år endnu større.

”Vi er rigtig glade for den enorme opbakning, vi oplevede både i branchen og blandt vores læsere til det første ELLE Style Awards her i Danmark. Vi lykkedes med at etablere et helt nyt format for branchen, hvor vi fik gjort prisuddelingen bredere og mere tilgængelig for alle modeinteresserede danskere – ved at vise det på TV og invitere folk indenfor til selve showet,” siger Cecilie Christiansen, chefredaktør på ELLE og fortsætter:

”Modebranchen er en af Danmarks vigtigste eksporterhverv, og derfor er det vigtigt at hylde de talenter, vi har, så budskabet kommer så bredt ud som muligt – både i Danmark og internationalt. Derfor har vi til i år hævet ambitionsniveauet og forberedt et endnu større show.”

Koncerthuset har plads til op til 1.800 gæster, og sammenlignet med sidste år vil der både blive inviteret flere VIPs og branchefolk samt komme flere billetter i løssalg. Prisuddelingen vil igen blive vist på TV, og der vil være øget fokus på underholdningen med modeshows og musik.

Internationale brands sponsorerer
To store internationale brands vil i år være hovedsponsorer og samarbejdspartnere på prisuddelingen: L’Oreal Paris, der også var med sidste år, og som noget nyt danske PANDORA, der er et af verdens største smykkebrands.

“ELLE Style Awards er årets ultimative modebegivenhed, hvor de bedste i branchen bliver hyldet – og det er vi stolte af at være en del af. Og faktisk har L’Oréal Paris og ELLE meget fælles DNA. Vi sælger drømme, vi inspirerer kvinder til at blive en endnu smukkere version af sig selv, og så har vi begge en fransk ’mor’, der stiller høje krav til, at vi hele tiden er på forkant med de største tendenser indenfor mode og skønhed,“ siger Sine Gerstenberg, PR Manager for L’Oréal Paris.

”PANDORA er stolte af at samarbejde med ELLE omkring den største modepris i Danmark – en fest, hvor vi fejrer den etablerede danske modebranche såvel som de mange spirende talenter inden for mode og design. ELLEs stærke internationale profil og PANDORAs position som et af verdens største smykkebrands danner det perfekte fundament for en prisuddeling med fokus på dansk design – i et internationalt scope,” siger Gitte Sarlvit, PR & Marketing Director for PANDORA Nordic.

”Jeg er utroligt stolt over, at to så markante brands i år støtter op om ELLE Style Awards. De er begge internationale og har et stærkt brand over hele verden og giver en ekstra tyngde til prisen, som kan hjælpe de danske talenter endnu længere til at få succes i udlandet,” siger Cecilie Christiansen.

ELLE Style Awards blev afholdt første gang i Danmark i 2013, hvor prisuddelingen fandt sted i Skuespilhuset i København. ELLE Style Awards er internationalt anerkendt og afholdes i 17 ud af 45 ELLE-lande, blandt andet Storbritannien, Kina og Sverige. Flere af de internationale chefredaktører fra ELLE-netværket vil bl.a. sidde med i juryen sammen med danske branchefolk

Awardkategorier 2014
I år bliver vindere kåret indenfor følgende kategorier: Årets CSR-pris, brand, designer, skuespillerinde, stylist, modefotograf, sangerinde, make-up artist, model, internationale designer, hårartist, smykkebrand, mand og nye nordiske design talent. Derudover kåres en vinder af ELLE-prisen samt læserprisen.

Det er første gang i år, at en pris går til årets nye nordiske talent. Prisen uddeles i samarbejde med MUUSE. Læs mere her.

Ligesom sidste år afspejler kategorierne både modebranchen såvel som kulturpersonligheder, som afspejler hele den pallette, som ELLE dækker.

Sidste års vindere
Årets brand: Designers Remix
Årets designer: Lene Borggaard
Årets modefotograf: Oliver Stalmans
Årets smykkebrand: Ole Lynggaard Copenhagen
Årets sangerinde: Oh Land
Årets mand: Nikolaj Lie Kaas
Årets danske stylist: Dorothea Gundtoft
Årets danske model: Nadja Bender
Årets danske make-up artist: Zenia Jæger
Årets danske hårartist: Henrik Haue
Årets skuespillerinde: Trine Dyrholm
Årets cool kvinde: Susanne Bier
Årets internationale designer: Maria Grazia Chiuri og Pierpaolo Piccioli for Valentino
ELLE-prisen: Jacqueline Friis-Mikkelsen
Årets stilikon – Læserprisen: Medina

FAKTA
ELLE Style Awards afholdes den 19. maj 2014 i Koncerthuset. Prisuddelingen vil efterfølgende blive vist på TV3 Puls og TV3. ELLE Style Awards er den eneste prisuddeling af sin slags i Danmark.

De nominerede bliver offentliggjort den 7. april, hvor ELLEs maj nummer udkommer.

Følg med på:
http://www.elle.dk/ELLE-Style-Awards.aspx
https://www.facebook.com/ELLEDenmark
http://instagram.com/elledanmark
#ElleStyleAwards2014