De er nomineret til årets største modepriser

04.04.2017

ELLE Style Awards nominerede 2017. Fotograf Lasse Bak Mejlvang for ELLE Danmark.

De nominerede til ELLE Style Awards 2017 er netop offentliggjort, og listen er fyldt med kendte modeprofiler og -brands, som kæmper om den ultimative hæder fra verdens største modemagasin, ELLE. I alt skal der uddeles 16 priser, hvor en helt nye priskategori – Årets powerpris – sammen med Årets CSR-pris skal synliggøre modens positive indflydelse på samfundsaktuelle emner.

Den 23. maj 2017 i DR Koncerthuset kåres de største talenter og hotteste navne i dansk mode, når ELLE, verdens største modemagasin, for femte gang afholder ELLE Style Awards i Danmark. 42 navne er nomineret i 14 kategorier, og listen tæller kendte profiler som Ganni, Stine Goya og Mads Nørgaard, der kæmper om titlen som Årets brand, mens Mark Kenly Domino Tan, Christina Exsteen (By Malene Birger) og duoen Helle Hestehave og Rikke Baumgarten (Baum und Pferdgarten) er nomineret i kate-gorien som Årets designer.

Dertil fylder erfaring meget på årets liste, hvor blandt andre Sine Ginsborg og Anne Staunsager er nomineret til prisen for Årets makeupartist og Signe Vilstrup og Henrik Bülow til prisen for Årets mode- og beautyfotograf, mens journalist Sarah Skarum og organisationen for bæredygtig mode Copenhagen Fashion Summit med Eva Kruse i spidsen er nomineret til prisen for Årets mode-formidler.

To af priserne, ELLE-prisen og Årets uund-gåelige, har ingen nominerede, og kun vinderne afsløres på aftenen.

“Det er et stort privilegium for os at uddele ELLE Style Awards-statuetterne for femte gang på dansk grund. For selv om Danmark er et lille land, markerer den danske modebranche sig i den grad på verdenskortet, og ambitionen med ELLE Style Awards er netop at sikre, at de, som har gjort sig ekstra umage, løftet deres kreative niveau og i den grad gjort sig positivt bemærket i løbet af året, får anerkendelse og opmærksomhed af international karakter,” siger Cecilie Ingdal, chefredaktør på dansk ELLE.

SUCCES ANERKENDES MED NY PRIS
Blandt de 16 priser til dette års ELLE Style Awards er Årets powerpris ny på programmet. Powerprisen gives til et moderelateret firma, som i løbet af året har markeret sig ekstraordinært ud fra økonomiske og virksomhedsmæssige tiltag, der har åbnet for nye markeder eller konsolideret den position, firmaet allerede havde i markedet. Pandora, Becksöndergaard og DK Company er nomineret i kategorien.

“Den danske modebranche spiller en væsentlig rolle for den danske økonomi og eksport og sikrer beskæftigelse til mange tusinde personer. Derfor er det også vigtigt, at vi hylder de virksomheder, som formår at udnytte aktuelle trends og tendenser kommercielt og udvikle produkter med ekstrem høj efterspørgsel.
Årets tre nominerede har i den grad markeret sig på præcis de områder i løbet af året,” siger Cecilie Ingdal.

Årets ELLE Style Award-jury består af medlemmer fra ELLE Danmarks redaktion, modebosserne Kim Grenaa (Grenaa Creative) og Uffe Buchard (Darling Creative) samt As Øland (Dansk Mode & Textil) og Camilla Frank (Danish Fashion Institute).

Se alle nominerede her.

OM ELLE STYLE AWARDS OG AWARDKATEGORIER 2017

ELLE Style Awards blev afholdt første gang i Danmark i 2013, hvor prisuddelingen fandt sted i Skuespilhuset i København. Siden 2014 har DR Koncerthuset dannet ramme. ELLE Style Awards er internationalt anerkendt og afholdes i flere af de i alt 46 ELLE-lande, bl.a. Storbritannien, Kina og Sverige. Til ELLE Style Awards 2017 vil der blive uddelt priser inden for følgende kategorier:

Årets model, Årets stylist, Årets hårartist, Årets makeupartist, Årets mode- og beautyfotograf, Årets internationale modehus, Årets designer, Årets brand, Årets smykkekollektion, Årets stilikon, Årets CSR-pris, Årets uundgåelige, Årets accessorykollektion, Årets modeformidler, Årets powerpris og ELLE-prisen.

L’Oréal Paris og Profil Optik er hovedsponsorer ved ELLE Style Awards 2017. L’Oréal Paris står for hår og makeup på modeshows til selve awardshowet og er vært for en VIP-lounge i Magasin, hvor udvalgte gæster vil få sat hår og lagt makeup inden aftenen. Følgende virksomheder er også sponsorer ved ELLE Style Awards 2017: Moët & Chandon Champagne, Georg Jensen, Audi, Fredericia, H&M, Kildevæld, Magasin, Egetæpper og Annette von Einem. Georg Jensen, der har en lang tradition for at støtte og hylde talentfulde designere, står bag ELLE Style Awards-statuetten.

BILLETTER TIL ELLE STYLE AWARDS 2017 KAN KØBES PÅ www.ELLE.dk/billet

FØLG OS PÅ
www.ELLE.dk/ELLE-Style-Awards
www.facebook.com/ELLEDenmark
instagram.com/ELLEDanmark
#ElleStyleAwards2016

Kontaktinformation

Cecilie Ingdal
Chefredaktør, ELLE Danmark
Cecilie.ingdal@elle.dk
+45 2619 5202

Christina Hee Bune
Pressekontakt, ELLE Style Awards 2017
chb@prdagency.com
+45 2623 0428