Nye chefredaktører for Aller Medias familieugeblade

28.11.2016

soeren-og-kasper

Søren Johannesen og Kasper Bækgaard er udnævnt til chefredaktører for hhv. Familie Journal og Ude og Hjemme. Begge er hentet fra egne rækker og sammen med oprettelsen af en ny tværgående stilling som kommerciel redaktør, skal de to chefredaktører løfte det kommercielle potentiale og sikre den fortsatte redaktionelle udvikling af to af landets mest læste ugeblade.

Aller Medias familieugeblade får pr. 1. december 2016 nye chefredaktører. Søren Johannesen (41 år) bliver ny chefredaktør for Familie Journal, mens Kasper Bækgaard (52 år) bliver ny chefredaktør for Ude og Hjemme. De to nyudnævnte chefredaktører har siden sensommeren været ledende redaktionschefer for de to blade, og ifølge udgiverdirektør for ugeblade Anette Kokholm er det to begavede medieledere, der nu får det fulde ansvar for at føre to af landets mest læste ugeblade ind i fremtiden på print og digitale platforme.

”Både Søren Johannesen og Kasper Bækgaard har stor journalistisk integritet og er bladsnedkere helt ud i fingerspidserne. Samtidigt er de visionære og ambitiøse på deres respektive titlers vegne, og jeg er sikker på, at de 650.000 læsere, som de to titler har tilsammen, vil tage godt i mod de to herrer,” siger Anette Kokholm, der desuden er imponeret over, at de bedste ansøgere til posterne er fundet internt.

Søren Johannesen afløser Anette Kokholm, der nyligt har fået større kommercielt ansvar i forbindelse med, at de kommercielle funktioner i Aller Media er blevet rykket tættere på den redaktionelle ledelse, mens Kasper Bækgaard overtager posten fra Kaj Elgaard, som stoppede hos Aller før sommerferien.

”Familie Journal er Danmarks største, bedste og hyggeligste ugeblad, og jeg er meget glad og virkelig stolt over udnævnelsen som den ottende chefredaktør i bladets snart 140-årige historie. Familie Journal kan – i kraft af sit indhold og sin historie – noget helt særligt. Det handler om nærhed, traditioner og de bånd, der knytter os til hinanden i familierne og som danskere. De værdier, bladet bygger på, er positive og evigt gyldige. For mig er det en kæmpe ære og et stort privilegium nu at stå i spidsen for det brand og føre det sikkert og trygt videre,” siger Søren Johannesen.

”Ude og Hjemmes læsere interesserer sig for det personlige og nære, samt det der gør hverdagen lidt lettere, når det drejer sig om madlavning, indkøb, boligen, arbejdsliv og samværet med familien. Som chefredaktør for Ude og Hjemme er min vigtigste opgave, sammen med medarbejdere og samarbejdspartnere, at udvikle og forbedre Ude og Hjemme – og værne om den fine arv, vi er blevet betroet. Jeg nærer en stor respekt og kærlighed til produktet, og jeg vil gøre mit til, at vores læsere fortsat er trygge ved, at hvert nyt blad indeholder det bedste,” siger Kasper Bækgaard.

Redaktør skal indfri kommercielt potentiale
Familie Journal og Ude og Hjemme har siden januar haft fælles redaktion med ugebladet SØNDAG, hvor en række stærke fagredaktioner sikrer kvaliteten i indholdsproduktionen på tværs af titlerne. I forbindelse med udnævnelsen af de to nye chefredaktører er Ulrika Svedborn udnævnt til kommerciel redaktør med ansvaret for at forankre native og kommercielle samarbejder.

”Vores ugeblade har et stort uudnyttet kommercielt potentiale, hvor vi kan blive bedre til at byde ind med vores viden om målgrupper og være mere skarpe på, hvordan vores kvalitetsindhold og kompetencer kan åbne op for nye samarbejder med flere annoncører. Det er det fokus, vi styrker med den nye redaktørstilling,” siger Anette Kokholm.

Om Søren Johannesen
Søren Johannesen er som søn af Anna Johannesen (journalist på Billed-Bladet i 43 år) og Ib Johannesen (tidligere chefredaktør på Billed-Bladet) vokset op i en ugebladsfamilie, hvor der hver dag blev talt ugebladsjournalistik, rubrikker, oplag osv. Søren kom i journalistisk ’mesterlære’ på Baltisk Bureau under Jacob Ludvigsen og har siden studeret presse og politik i USA samt taget master i Redaktionel Ledelse på SDU. Søren er gift og har en datter.

Erhvervserfaring:

 • Ansvarshavende chefredaktør på Familie Journal
 • Ledende redaktionschef på Familie Journal
 • Artikelredaktør på Familie Journal, Ude og Hjemme og SØNDAG
 • Stedfortrædende redaktionschef, journalist/redaktionssekretær på Ude og Hjemme
 • Journalist på Ude og Hjemme
 • Bosat i New York og Paris som freelance journalist for bl.a. Ude og Hjemme og Billed-Bladet

Om Kasper Bækgaard
Kasper Bækgaard er uddannet fra Journalisthøjskolen i Aarhus og var nyhedsreporter på TV3, inden han i 2001 kom til Ude og Hjemme hos Aller Media. Kasper er gift og har to døtre.

Erhvervserfaring:

 • Ansvarshavende chefredaktør på Ude og Hjemme
 • Ledende redaktionschef på Ude og Hjemme
 • Redaktionschef på Ude og Hjemme
 • Artikelredaktør på Ude og Hjemme
 • Journalist på Ude og Hjemme

For yderligere information kontakt venligst

Anette Kokholm
Udgiverdirektør for ugeblade, Aller Media A/S
Anette.Kokholm@aller.com
+45 23 26 11 88

Søren Johannesen
Chefredaktør Familie Journal
Soren.Johannesen@aller.com
+45 40 98 22 81

Kasper Bækgaard
Chefredaktør Ude og Hjemme
kb@udeoghjemme.dk
+45 26 34 66 05

Kasper Kankelborg
Kommunikationschef, Aller Media A/S
Kasper.Kankelborg@aller.com
+45 26 13 57 71