Prisregn over dansk mode

24.05.2017

©Foto Lars H. Laursen

Den danske modebranche blev i aftes hædret ved ELLE Style Awards 2017 i DR’s Koncertsal, hvor årets største talenter, bedste præstationer og mest markante brands blev kåret. Årets designer blev design- duoen Helle Hestehave & Rikke Baumgarten fra Baum und Pferdgarten, og den prestigefyldte ELLE- pris gik til Malene Birger. Kopenhagen Fur blev hædret for deres arbejde med CSR, mens den internationale topmodel og Victoria’s Secret Angel Josephine Skriver blevet kåret som Årets uundgåelige.

For femte år i træk afholdte den danske udgave af verdens største modemagasin ELLE sin årlige modeprisuddeling, da DRs Koncertsal i aftes dannede rammerne for ELLE Style Awards 2017. Cremen af den danske modebranche og en lang række modebevidste kendisser var samlet for at opleve det storslåede show og hylde årets 16 vindere.

ERFARNE KRÆFTER MARKEREDE SIG STÆRKT

Prisen for årets makeupartist gik til den erfarne Sine Ginsborg, der som den eneste nu har vundet hele tre ELLE Style Awards. Sine er en af Danmarks førende og mest anerkendte makeupartister, og hun hyldes blandt andet for sin evne til at finde en styrke frem i de kvinder, hun lægger makeup på, med et resultat, der altid er flatterende og i ELLEs ånd.

Designduoen Helle Hestehave & Rikke Baumgarten, der vandt prisen i 2014 kunne for anden gang hjemtage trofæet som årets designer for deres finurlige og legesyge DNA samt genkendelige signatur-designs, der gør Baum Und Pferdgarten oplagt til både hverdag og fest. Også årets mode- og beautyfotograf, Sune Czajkowski, kunne hjemtage sin anden ELLE Style Awards, da han blev året som årets beautyfotograf i 2015.

Årets brand blev Stine Goya, der med sit karakteristiske design har præget dansk mode igennem 10 år, mens årets internationale modehus blev Tommy Hilfiger, der i det seneste år succesfuldt har markeret sig ved at tage ‘See Now, Buy Now’-konceptet til sig og, på forfriskende vis, samarbejdet med topmodellen Gigi Hadid.

En af de helt tunge priser ved ELLE Style Awards er ELLE-prisen, der gives til en modepersonlighed, som i en årrække har været toneangivende i dansk mode og ydet en helt særlig indsats for at sætte dansk mode på verdenskortet. Der er ingen nominerede til prisen; modtageren udvælges eksklusivt af ELLE-redaktionen, og i år gik pri- sen til designeren Malene Birger, der igennem næsten 30 år har præget dansk mode – først som designer hos Jackpot by Carli Gry og Marc O’Polo og senere blandt andet som stifter af de markante brands Day Birger et Mikkelsen og By Malene Birger. Tid- ligere modtagere af ELLE-prisen er: 2016: Signe Vilstrup, 2015: Uffe Buchard & Kim Grenaa, 2014: Jørgen Nørgaard, 2013: Jacqueline Friis-Mikkelsen.

©Foto Lars H. Laursen

SMUK ENGEL BLEV ÅRETS UUNDGÅELIGE

I år var der heller ingen nominerede til prisen som Årets uundgåelige – kun én vinder – og årsagen til dette var ganske klar. Kategorien fokuserer nemlig på en uundgåelig faktor i det forgangne år – et medie, et design eller en person – som på sin helt egen unikke vis har været dagsordensættende for modeverdenen i 2016 og/eller domineret de røde løbere og de sociale medier. Derfor herskede der ingen tvivl om, at prisen som Årets uundgåelige skulle gå til den danske topmodel og Victoria’s Secret-model Josephine Skriver.

Siden overrækkelsen af de eftertragtede vinger i starten af 2016 har Josephine Skriver taget verden (endnu) mere med storm, når hun dokumenterer sin hverdag på Insta- gram, hvor hun i skrivende stund har mere end fire millioner følgere. Og selv om Josephine Skrivers modelkarriere i 2016 nåede nye højder, bruger hun stadig sin succes og højstatus som platform til at tale for sin store hjertesag: At være barn af homoseksuelle forældre, hvor hun fortæller sin familiehistorie uden filter for at opmuntre andre i samme situation til at være åbne om deres.

BÆREDYGTIGHED OG SUCCES HÆDRET

Årets CSR-pris gik til det hæderkronede pelshus Kopenhagen Fur, som har lagt endnu en dimension til deres nye og friske designidentitet. Pelshuset har ikke blot optimeret vand- og lysforbrug, seneste tiltag er også et samarbejde med næste generations designere fra Designskolen Kolding om at give nyt liv til gamle pelsfrakker.

Årets powerpris var ny på programmet til dette års ELLE Style Awards og gives til
et moderelateret firma, der har markeret sig ekstraordinært i 2016 ud fra økonomiske og virksomhedsmæssige tiltag. Prisen er således en anerkendelse af de virksomheder, som formår at udnytte aktuelle trends og tendenser kommercielt og udvikle produkter med ekstremt høj efterspørgsel. Den første powerpris gik til Becksöndergaard, som, siden Lis Beck og Anna Søndergaard stiftede virksomheden i 2003, har etableret sig som et succesbrand baseret på accessories og onesize items. I 2016 tog Becksönderga- ard endnu et stort skridt fremad med butiksåbning i Københavns Lufthavn, hvor hele universet for alvor har mulighed for at folde sig ud.

ET HOLD AF STÆRKE DAMER

Værtsrollerne blev indtaget af musikeren Oh Land og tv-værten Signe Lindkvist og til at præsentere og overrække de 16 priser var blandt andre Sara Bro, Iben Hjejle, Medina, Eva Kruse, Birgitte Hjort Sørensen og Pernille Teisbæk. Showet bød på et storslået modeshow samt liveoptræden fra Dúné og Oh Land.

©Foto Lars H. Laursen

ÅRETS VINDERE ELLE STYLE AWARDS 2017

ÅRETS MAKEUPARTIST: Sine Ginsborg
ÅRETS HÅRARTIST: Sidsel Marie Bøg
ÅRETS STYLIST: Melanie Buchhave
ÅRETS MODEL: Mathilde Brandi
ÅRETS MODE- OG BEAUTYFOTOGRAF: Sune Czajkowski
ÅRETS STILIKON: Helle Vestergaard
ÅRETS SMYKKEKOLLEKTION: ‘Darling’ v. Rebekka Notkin
ÅRETS ACCESSORYKOLLEKTION: ‘Eyes’ v. Heartmade
ÅRETS MODEFORMIDLER: Copenhagen Fashion Summit
ÅRETS CSR-PRIS: Kopenhagen Fur
ÅRETS POWERPRIS: Becksöndergaard
ÅRETS BRAND: Stine Goya
ÅRETS DESIGNER: Helle Hestehave & Rikke Baumgarten v. Baum und Pferdgarten ÅRETS UUNDGÅELIGE: Josephine Skriver
ÅRETS INTERNATIONALE MODEHUS: Tommy Hilfiger
ÅRETS ELLE-PRIS: Malene Birger

Se de nominerede i de forskellige kategorier her.

Download billeder fra prisuddelingen her.

Årets ELLE Style Awards-jury består af medlemmer fra ELLE Danmarks redaktion, modebosserne Kim Grenaa (Grenaa Creative) og U e Buchard (Darling Creative) samt As Øland (Dansk Mode & Textil) og Camilla Frank (Danish Fashion Institute).

OM ELLE STYLE AWARDS

ELLE Style Awards blev afholdt første gang i Danmark i 2013, hvor prisuddelingen fandt sted i Skuespilhuset i København. Siden 2014 har DR Koncerthuset dannet ramme. ELLE Style Awards er internationalt anerkendt og afholdes i flere af de i alt 46 ELLE-lande, bl.a. Storbritannien, Kina og Sverige.

L’Oréal Paris og Profil Optik er hovedsponsorer ved ELLE Style Awards. L’Oréal Paris stod for hår og makeup til awardshowet modeshow og var vært for en VIP- lounge i Magasin, hvor udvalgte gæster fik sat hår og lagt makeup inden aftenen.

Følgende virksomheder er også sponsorer ved ELLE Style Awards 2017: Moët & Chandon Champagne, Georg Jensen, Audi, Fredericia, H&M, Kildevæld, Magasin, Egetæpper og Annette von Einem. Georg Jensen, der har en lang tradition for at støtte og hylde talentfulde designere, står bag ELLE Style Awards-statuetten.

FØLG MED PÅ

www.ELLE.dk/ELLE-Style-Awards
www.facebook.com/ELLEDenmark
instagram.com/ELLEDanmark
#ElleStyleAwards2017
#ElleStyleAwardsdk

FOR YDERLIGERE INFORMATION KONTAKT VENLIGST

CECILIE INGDAL
Chefredaktør, ELLE Danmark
Cecilie.ingdal@elle.dk
+45 2619 5202

CHRISTINA HEE BUNE
Pressekontakt, ELLE Style Awards 2017
chb@prdagency.com
+45 2623 0428