Heartbooks udgiver: ”Tabet – Fortællinger om at miste sit ufødte barn”

Hvor går man hen med sin sorg og spørgsmål, når ulykken rammer og man mister sit ufødte barn? Den situation har Le Gammeltoft stået i flere gange. I dag er hun mor til to piger på fire og otte år, men hun har i alt været gravid fem gange – en gang med tvillinger – men oplevede tre gange at abortere spontant. 

I årene hvor de ufrivillige aborter fyldte alt i hendes liv, var det både svært at finde information om problemet – og ligesindede som havde været igennem det samme. Søgte hun på nettet, fandt Le kun statistikker og halvvidenskabelige forklaringer.

Men der var ikke et eneste ord om sorgen eller om, hvordan man kommer videre. Så da hendes yngste barn var omkring et år, fik Le mod på at fortælle sin historie, som blev til en klumme på Heartbeats:

- Sorgen var kommet lidt på afstand, og min drøm om at få to børn var opfyldt. Så var der overskud til at arbejde på at få brudt tabuet og til at fortælle alle de andre kvinder derude, at de ikke var alene.

Klummen affødte et væld af kommentarer og reaktioner, og et hav af kvinder stemte i og fortalte historier om deres tab. Med ét havde Le skabt bevægelsen #mittal, som dækker over forholdet mellem graviditeter og fødte børn.

Men trods det høje antal aborter er der stadigvæk ikke meget trøst at få for dem, der står midt i sorgen. For spontane aborter er stadig oftest uforklarlige og et tabu – et tabu, som skal brydes.

Med bogen ’Tabet’ håber Le at kunne skabe det fællesskab, som mangler. Et sted at søge trøst og få skabt håb, når man står midt i sorgen. Udover at fortælle sin egen historie, kan man i bogen møde kvinder som Liv Winther, Benedikte Kiær, Emily Salomon og Mette Cornelius, som deler deres personlige historier om tab, sorg og glæde.

Bogen er skrevet i samarbejde med journalist Marie Nørgaard, som selv er mor til to, uddannet journalist og til daglig arbejder med udvikling af nye formater. Hun er opvokset på den københavnske vestegn, men bor nu på en bondegård ved den gamle flyvestation i Værløse.

’Tabet – Fortællinger om at miste sit ufødte barn’ udkommer den 9. februar 2021.

Siden 2014 har Heartbeats fortalt historier med podcasts og digital journalistik, men med Heartbooks transformerer vi de bedste fortællinger til fysiske bøger og lydbøger, der vil bevæge, rykke grænser og bryde tabuer.

Presse: Kontakt Elisa Lykke på tlf. 23 69 11 17 eller elisa@elisalykke.dk

For info om Heartbooks: Kontakt Heartbeats-CEO Le Gammeltoft på tlf. 26 18 03 36 eller le@heartbeats.dk