Her er årets vindere af BILLED-BLADETs TV-GULD

De seneste dage er vinderne af årets TV-GULD-priser blevet afsløret på billedbladet.dk. Prisoverrækkelsen er i år, på grund af coronasituationen, forløbet på en alternativ måde af hensyn til de gældende restriktioner.

Fredag den 15. januar afslørede BILLED-BLADET de første vindere af Årets TV-GULD-priser, blandt andre vinderne af Årets kvindelige og mandlige sportsvært. Det blev henholdsvis Stine Bjerre Mortensen (TV 2) og Morten Ankerdal (TV 2), som begge dækker VM i herrehåndbold i disse dage. Det er ottende gang i træk, at Morten Ankerdal vinder den eftertragtede læserpris.

Årets særpris går til Phillip Faber

Mens Stine Bjerre Mortensen og Morten Ankerdal sammen med herrelandsholdet i disse dage samler danskerne foran tv-skærmen til VM i håndbold, så er det en af DR’s profiler, som med sang, musik og højt humør har været med til at samle os alle foran skærmen i 2020.

Derfor går Årets særpris, der vælges af BILLED-BLADETs redaktion, til Phillip Faber (DR1). Om valget siger Annemette Krakau, chefredaktør på BILLED-BLADET:

”Phillip Faber har været med til at holde modet, positiviteten og energien oppe hos os alle – og ikke mindst også hos BILLED-BLADETs læsere og digitale brugere i det forgangne – og meget anderledes – år. Phillip har i den grad gjort en forskel på TV i 2020.”

”Vi har alle nydt at synge med i foråret, i forsommeren, i efteråret og i juletiden, og vi nød at opleve, hvordan han var med til at forny både morgen- og aftensendefladen til glæde for helt utroligt mange mennesker. Phillip har samlet os, skabt glæde, sammenhold og håb, og dertil har han åbnet den danske sangskat for et helt nyt publikum,” siger hun.

Scandinavian Star modtager prisen som Årets TV-dokumentar

Hovedprisen ved BILLED-BLADETs TV-GULD er Årets TV-dokumentar. Prisvinderen kåres af BILLED-BLADETs dokumentarpris-komité, og i år gik prisen og de 100.000 kr. til DR-dokumentaren ”Scandinavian Star”. Om valget af Scandinavian­ Star siger Mads Egmont Christensen, formand for komitéen:

"Scandinavian Star er en bemærkelsesværdig satsning. Der er tale om en ualmindeligt velproduceret og overbevisende dokumentarserie om en af skandinavisk skibsfarts mest gruopvækkende katastrofer – og frygteligste skandaler.

Historien fortælles først og fremmest af en meget lang række af vidner, passagerer, besætningsmedlemmer og myndighedspersoner, som i en fornemt orkestreret rækkefølge kaster lys over alle de uhyggelige aspekter, der omkranser selve ulykken og dens retlige efterspil, hvor et ansvar søges placeret.

Dokumentaren er fremragende tilrettelagt. Den bærer præg af at være gennemresearchet, og der er åbenlyst tale om et meget omhyggeligt manuskriptarbejde, som i samklang med en begavet og medrivende klipning og fremragende grafik sikrer et afbalanceret forhold mellem vidneudsagnene og det kæmpemæssige supplerende arkivmateriale.

Det er rystende både at være vidne til ikke alene branden og dens konsekvenser, men også til de teorier om mordbrand, forsikringssvindel, juridisk spilfægteri og ansvarsforflygtigelse, som oprulles. Det er uhyggeligt spændende og ikke mindst særdeles bevægende.”

Alle vinderne af BILLED-BLADETs TV-GULD

Det er som altid BILLED-BLADETs læsere, der stemmer og bestemmer vinderne af BILLED-BLADETs TV-GULD-priser, med undtagelse af Årets særpris og Årets TV-dokumentar.

Se alle vinderne her:

Årets kvindelige underholdningsvært

Sofie Linde, TV 2

Årets mandlige underholdningsvært

Peter Ingemann, TV 2

Årets kvindelige nyhedsvært

Cecilie Beck, TV 2

Årets mandlige nyhedsvært

Kåre Quist, DR

Årets kvindelige sportsvært

Stine Bjerre Mortensen, TV 2

Årets mandlige sportsvært

Morten Ankerdal, TV 2

Årets underholdningsprogram

Stormester, TV 2

Årets fiktionsserie

Badehotellet, TV 2

Årets personbårne program

Familien fra Bryggen, TV 3

Årets livsstilsprogram

Nybyggerne, TV 2

Årets særpris (valgt af BILLED-BLADETs redaktion)

Phillip Faber, DR1

Årets TV-dokumentar (valgt af TV-GULD-komitéen).

Scandinavian Star, DR1