Her er vinderen af Mad & Boligs Designpris 2019

Efter en uges afstemning med tusindvis af læserstemmer på Mad & Boligs hjemmeside blev vinderen af Mad & Boligs Designpris 2019 i går fundet. Ikke mindre end 60 design- og arkitektstuderende og 46 meget forskellige og flotte design i FSC-certificeret træ var med i opløbet om at vinde prisen.

I går, torsdag den 21. november, blev vinderen af Mad & Boligs Designpris 2019 kåret ved FSC Design Award 2019, der blev afholdt i Aller Huset i København.

Årets vinder af Mad & Boligs Designpris 2019 blev OT02, en hylde fremstillet i massivt egetræ, designet af Oliver Bank Termøhlen fra VIA Design & Business. 

- Hylden er designet ud fra en vision om at skabe en potentiel klassiker, med inspiration fra den rå egetræshylde. Med sit design, det håndværksmæssige og sin alsidighed, udstråler hylden klassisk skandinavisk design. Kort sagt en raffineret egetræshylde med skjult opbevaring i form af en skuffe, siger Oliver Bank Termøhlen og fortsætter:

- Den kan benyttes i hele husets indretning. Den er pladsbesparende, funktionel og har et let udtryk. Den fungerer alene eller i samspil med flere hylder af samme serie. Og så kan den kan bruges i entreen til nøgler, småpenge og andre ting, der skal gemmes væk. Eller i stuen med din yndlingsvase, eller i soveværelset til slips, ure og smykker. Kun fantasien sætter grænser, siger han.

FSC Design Award 2019

Udover Mad & Boligs Designpris blev der også uddelt en FSC Design Award – og her valgte dommerpanelet skamlen Arabesk designet af Morten Schnedler Jørgensen, som også kommer fra VIA Design og Business.

- Det kommer meget bag på mig, da jeg har været meget presset. Jeg fik først mit møbel klar tirsdag aften, 12 timer inden deadline, lyder det fra Morten Schnedler Jørgensen efter overrækkelsen

Som en del af anerkendelsen skal Morten Schnedler Jørgensen på en designrejse til Vietnam med møbelproducenten ScanCom International. Her skal han i samarbejde med ScanCom International videreudvikle en prototype af vinderdesignet frem imod et salgsklart produkt.

Mad & Boligs Ærespris 2019

Sidst, men ikke mindst, blev Mad & Boligs Ærespris 2019 også uddelt, der som noget nyt i år blev uddelt i hele tre kategorier; for bedste produkt, bedste initiativ og bedste brand.

Her vandt Bolia æresprisen for bedste produkt for Cosh-lænestolene sammen med resten af 2020-kollektionen, og fordi Bolia har et bæredygtigt omdrejningspunkt, hvor alle design er fremstillet af FSC-certificeret træ.

Holmris B8 vandt æresprisen for bedste initiativ for at give brugte møbler nyt liv ved videresalg og for at donere kvalitetsmøbler til foreninger og institutioner. Og for bedste brand vandt FDB-møbler for at være en af de absolutte firstmovers og for at være kompromisløse i tilgangen til materialer.